Logo demaasenwaler.nl
Foto: via Ans van den Hurk

Kunstproject Tour de Waal

  Evenement

WAMEL - Ans van den Hurk en Guusje Kaayk gaan op 4 en 5 mei een kunstproject realiseren aan de oevers van de Waal bij veerpontje Wamel-Tiel voor Tour de Waal.

De kunstenaars willen aan beide oevers de dag van de vrijheid symboliseren door middel van symbolen, uitspraken, portretten van mensen die zich inzetten voor de vrede.

In zowel Wamel als Tiel worden er straattekeningen gemaakt. Op 4 mei zullen zij het straatschilderij realiseren aan de oever bij het veerpont in Tiel. Op 5 mei zijn zij aan het werk aan de oever in Wamel. Er wordt gewerkt met stoepkrijt, kalk-spray en houtskool.

Jong en oud kan op 5 mei aan de oever in Wamel inhaken. Stoepkrijt, kalk-spray en houtskool zijn aanwezig. Je werkt in een patroon van vakken van elkaar gescheiden.

Achtergrond
Wamel en Tiel liggen aan weerszijden van de Waal en worden verbonden door de veerdienst. Toen in 1944 de geallieerden tot stilstand werden gedwongen bij de slag om Arnhem werd Wamel een dorp aan het front. De bevolking van Wamel kwam in verzet. Een van hun verzetsdaden was het beschieten van de veerpont. Dit was de directe aanleiding van de Duitsers om wraak te nemen en veertien verzetsstrijders uit Wamel werden in Tiel gefusilleerd. Dit kunstproject is onderdeel van Tour de Waal.

Meer berichten