Mona Keijzer
Mona Keijzer Foto: Rijksoverheid

Discussieavond CDA met minister Mona Keijzer

Evenement

DRUTEN - Woensdag 28 februari organiseren het CDA Berg en Dal met diverse afdelingen uit de regio een gezamenlijke forumdiscussieavond.

De discussieavond gaat over de regionale economie en de land- en tuinbouw en de avond is met medewerking van staatssecretaris Mona Keijzer van EZ en Iris Bouwers, Europees vicevoorzitter van jonge landbouwers.

De nieuwe staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer (49) van het CDA zal spreken over ontwikkelingen, kansen en mogelijkheden voor deze grensregio. Ze wil graag in gesprek met regionale ondernemers. Het nieuwe regeerakkoord zal gevolgen hebben voor iedere ondernemer. Hoe kunnen onze ondernemers in de grensregio baat hebben bij de nieuwe regeringsplannen? Of in ieder geval zo min mogelijk last hebben van deze plannen? Welke uitdagingen ziet u en welke kansen? Hoe kan het beter? Staatssecretaris Mona Keizer wil het graag weten.

De discussieavond vindt plaats op woensdag 28 februari in cultureel Centrum D'n Bogerd, Van Heemstraweg te Druten.

Aanvang 19.30 uur. De inloop is vanaf 19.00 uur. De avond duurt tot 22.00 uur. De toegang is gratis. Wel vooraf aanmelden bij Sylvia Fleuren, wethouder in de gemeente Berg en Dal, via s.fleuren@bergendal.nl.

Programma:
19:15 uur        Ontvangst en koffie
19:45 uur        Zaaldeuren open
20:00 uur        Opening door dagvoorzitter Thomas Steenkamp 
20:10 uur        Speech door mr. drs. Mona Keijzer, staatssecretaris Economische Zaken en Klimaat
20:40 uur        Pauze
21:05 uur        Presentatie door Iris Bouwers, bestuurder Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK), Vice president of The European Council of Young Farmers (CEJA)
22:00 uur        Borrel en napraten in de foyer

22:00 uur        Na-programma: voor geïnteresseerden houdt Jos Verstegen van de CDA-afdeling Oss een presentatie over de plannen voor een vaste oeververbinding tussen de Provincie Noord Brabant en Gelderland door middel van een fietsburg over de maas.

De avond wordt georganiseerd door:
CDA Berg en Dal
CDA Beuningen
CDA Druten
CDA Heumen
CDA Nijmegen
CDA West Maas en Waal
CDA Wijchen