Afbeelding
Foto: Ton Rothengatter

Middeleeuwse Jaarmarkt

Evenement

HERNEN – Op zondag 1 oktober zal er rondom en in Kasteel Hernen voor het derde achtereenvolgende jaar een middeleeuwse markt plaats vinden in en rondom het kasteel. Ambachtslieden en andere middeleeuwse figuren nemen u mee in de sfeer van de jaarmarkt in de late middeleeuwen. De markt is geopend van 11.00-17.00 uur.

Werk mee met de ambachtslieden, ontmoet de hoge adel, koop fruit uit de streek, leer boogschieten, maak een praatje met de keukenmeid of dwaal door het middeleeuwse kasteel. Het kan allemaal op de jaarmarkt. Tevens zal er een groot gezelschap van het Gebroeders van Limburg festival aanschuiven bij een middeleeuws banket en zullen zij vertellen over de mode van toen.

Verder staat op het programma : leren en doen met de ambachtslieden, een markt met producten uit het verleden, vermaak en vertier met o.a. middeleeuwse muziek, boogschieten, een speurtocht door het kasteel en nog veel meer.

De entree: bedraagt voor volwassenen 8,50 euro en voor kinderen 5 euro. (Donateurs alle leeftijden 5 euro en museumkaart op vertoon van pas: gratis)

Meer info: www.glk.nl/hernen of 0487-531976

Afbeelding