Voorstelling Hakim op z'n best.
Voorstelling Hakim op z'n best. Foto: Vanaf 2

Spetterende opening cultureel seizoen Agora theater

Cultuur

DRUTEN - Met een hele dag vol gratis bijzondere voorstellingen en workshops trapt het Agora theater zondag 26 september, in samenwerking met de Bogerd in Druten, het nieuwe culturele seizoen af. Op diverse manieren wordt cultuur in de spotlight geplaatst, met om 20.00 uur een spectaculaire afsluiting. Naast de kick-off van het theaterseizoen geeft de Bogerd hiermee ook het startsein voor een nieuw doel: hét cultuurknooppunt van Maas en Waal worden.

Aan tafel met Niels Gijsbers en Monique Leijen wordt duidelijk hoeveel zin zij hebben in het nieuwe theaterseizoen en welke plannen en ambities de Bogerd heeft. Allereerst zijn ze blij dat de beperkende coronamaatregelen binnenkort vrijwel opgeheven zijn. Geen beperking meer in het aantal bezoekers. Wel wordt bij binnenkomst een coronatoegangsbewijs gevraagd.

Programma
Monique: ‘Op zondag 26 september kan de bezoeker zien wat er de rest van het theaterseizoen voorbijkomt: cabaret, musical, muziek, kindervoorstellingen en specials.’ Hakim, bekend van Sesamstraat, trapt de dag af met een optreden, cabaret-duo Piepschuim komt, evenals Hakoena’s Ma-Ma Mia. Ook showorkest Riverland treedt op. Bij de Nieuwe Muziekschool kunnen instrumenten uitgeprobeerd worden en op het terras bevindt zich Circus Snor, waar kinderen een echte circusartiest kunnen worden. Daarnaast zijn er diverse gratis workshops, bijvoorbeeld ‘Van ik naar vlogger’, een schilderworkshop, cartoontekenen en poëzie schrijven.’
Voor de optredens in de Theaterzaal moet vooraf gereserveerd worden via www.agoratheater.nl. Registreren voor de workshops kan op de dag zelf. De foyer en het lunchcafé zijn uiteraard geopend voor een hapje en een drankje.

Cultureel knooppunt
Niels: ‘Hoewel wij al veel doen aan cultuur in de regio willen we dat uitbreiden en daar ook hét centrum van worden. Tevens willen we cultuureducatie in de regio naar een hoger niveau tillen. We gaan starten met leuke, culturele trainingen voor jong en oud, als aanvulling op wat er al is in de streek. We willen voor alle culturele activiteiten het aanspreekpunt worden, daar een podium aan bieden waar dat kan en ondersteunen waar nodig.’ Binnenkort wordt daarover meer bekendgemaakt in deze krant.

Kijk voor het volledige programma van 26 september en het reserveren op www.bogerddruten.nl.

Door Elly Bruns