Logo demaasenwaler.nl
<p>Oude sint Victorkerk</p>

Oude sint Victorkerk

(Foto: Wim Piels)

Expositie in Oude Victor Batenburg

  Cultuur

BATENBURG - In de Oude of St-Victorkerk in Batenburg is vanaf dit weekend een expositie te zien van Susan Reijnders en Wietske Hellinga. De twee kunstenaressen zijn al bijna twee jaar samen bezig werk te maken rond het thema van de beukenboom. De aanleiding was de ruim honderdjarige beuk die voor het kerkje staat, die hen inspireerde dit thema te gaan uitdiepen.

Susan Reijnders maakt grote inktschilderingen op papier, Wietske Hellinga maakt keramiek, en in de afgelopen tijd hebben zij ieder voor zich en ook samen werk gemaakt over alle aspecten van de beuk: de bladeren, stam, het wortelgestel en alles wat er nog onder de grond gebeurt, en dan natuurlijk de verschillende gedaantes gedurende het jaar.

De expositie opent zaterdag 11 september. Daarna is deze te zien op de zondagen tot en met 26 september van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Op 26 september om 13.30 uur is er een finissage: ‘The Beech Party’. Rick Vercauteren (kunsthistoricus en publicist) zal dan spreken over het werk van beide kunstenaars en presenteert een door hem geschreven brochure over het werk van Susan Reijnders. Susan Reijnders is zelf aanwezig op 11, 12, en 26 september; Wietske Hellinga op 11, 19 en 26 september. Meer informatie: www.indeoudevictor.nl www.facebook.com/indeoudevictor/

Meer berichten