Afbeelding
Foto: Antonie van den Heuvel

Warme winterklanken

Cultuur

BENEDEN-LEEUWEN - Het Maas en Waals Mannenkoor en muziekvereniging Koning Willem III hebben elkaar gevonden en presenteren medio december voor de tweede maal een uniek concert. Het wordt niet echt een kerstconcert, maar wél een dat de eindejaarssfeer moet benadrukken.

Het programma bevat moderne en klassieke muziek, maar ook bijvoorbeeld Franstalige, musical- en orkeststukken worden ten gehore gebracht, evenals muziek waaraan niet iedereen denkt bij een harmonie-orkest. Tevens is er aansluiting bij het thema van 75 jaar bevrijding.

Unieke samenwerking

'De samenwerking verloopt uitstekend', beamen Gerard Strikker van het Maas en Waals Mannenkoor en Dorien van de Pol van muziekvereniging Koning Willem III. 'Gelukkig is er ook een zeer goede klik tussen de beide dirigenten Herman van Teffelen en Ton de Waal. Het wordt echt een gevarieerd programma, met bijvoorbeeld een nummer uit Schindler's List en Nessun Dorma, een stuk dat we twee jaar geleden ook brachten, en dat veel ontroerende reacties opriep.'

Verder willen de twee niet op de muziekkeuze ingaan, maar ze verzekeren wel dat het, mede dankzij de speciale verlichting die zowel binnen als buiten het kerkgebouw zichtbaar is, een bijzondere avond zal worden, waarop de klanken van koor, orgel, trompet, viool en vele andere instrumenten een gevoelige snaar zullen raken. Er is zelfs een cameraman aanwezig, die zijn beelden live op grote schermen zal tonen, zodat niemand iets hoeft te missen. Natuurlijk wordt de locatie warm en kleurrijk aangekleed. De beide verenigingen treden niet alleen in blokken op, maar brengen ook gezamenlijke nummers. 'We zien een groot enthousiasme bij onze leden, onder andere in de voorbereiding, en dat resulteert duidelijk in een versterking van de kwaliteit van het concert. Je zou kunnen zeggen dat we door onze samenwerking en de sponsoring door de gemeente zelfs ook als aparte verenigingen nog beter presteren.'

Het concert vindt plaats op zaterdag 14 december in de Alphonsuskerk te Beneden-Leeuwen. Aanvang 20.00 uur, entree: 10 euro. Voorverkoop in MFA De Rosmolen, D'n Dulper, Bruna en Blokker of via de leden.

Door Ton van Hulst