Juryleden Marcel van den Bergh, John van Gelder en Hans Barten.
Juryleden Marcel van den Bergh, John van Gelder en Hans Barten. Foto: John van Gelder

Kinderen maken ook kans op prijs bij fotowedstrijd Dickens Festijn

Cultuur

Deel 1 van het drieluik over de voorbereidingen van het Dickens Festijn in Druten op zondag 15 december.

DRUTEN – Het jaarlijkse Dickens Festijn in Druten, dit jaar gehouden op zondag 15 december, staat iedere keer weer garant voor een bijzonder fotogeniek decor. En dat trekt ieder jaar veel fotografieliefhebbers naar Druten. Reden voor de organisatie om vorig jaar te starten met een fotowedstrijd. Die wedstrijd krijgt een vervolg met als nieuw element dat ook kinderen worden uitgedaagd hun meest betoverende Dickens-beeld in te zetten.

'Ieder jaar zien we ze in groten getale; de hobbyfotografen', vertelt Dickens-voorzitter Jan de Vuijst. 'Bepakt met camera's en lenzen struinen ze over het parcours op zoek naar het perfecte plaatje. Uit de tientallen inzendingen bleek vorig jaar dat de kwaliteit van deze beelden vaak erg goed is. Reden genoeg om onze fotowedstrijd een vervolg te geven', aldus De Vuijst.

Kinderprijs

Nieuw dit jaar is dat kinderen, om precies te zijn deelnemers tot 16 jaar, kans maken op een heuse kinderprijs. 'Dankzij allerhande nieuwe media als Instagram en Snapchat is fotografie onder de jeugd weer helemaal in. Wij stimuleren deze (her)waardering van goed beeld en dagen jonge fotografen daarom uit om hun mooiste Dickens-foto's niet alleen met hun volgers, maar ook met ons te delen.'

Drie bekende fotografen uit de regio: John van Gelder, Hans Barten en Marcel van den Bergh zullen de ingezonden beelden beoordelen. Meer informatie: www.dickensdruten.nl.