Afbeelding
Foto: Walter Rademakers

Durvuttis speelt komisch blijspel

Cultuur

DREUMEL - Durvuttis speelt dit jaar een blijspel van succesauteur Evelien Evers, namelijk ''T is weer bingo op de camping' dat Durvuttis aankomend weekend en het weekend daarop zal opvoeren. Het werk van Evers kenmerkt zich door eigentijdse onderwerpen met veel humor, vernieuwende verhaallijnen en de bizarre situaties waar niets vermoedende mensen in verzeild raken.

De spelers nemen bezoekers mee naar een familiecamping met een eigen winkel en bingo op vrijdagavond. Een en al plattelandse gemoedelijkheid zul je denken. Maar als een aantal mensen tegelijkertijd op deze plaats bij elkaar komen die, op z'n zachtst gezegd, nogal uiteenlopende opvattingen hebben over alles wat je maar kunt bedenken, ontstaan hilarische situaties. Een heftige confrontatie tussen stedeling en plattelander wordt geportretteerd en ook trouw en liefde ontbreken niet. 'De acteurs worden niet gespaard en sparen elkaar ook niet in dit stuk. Het is keihard werken geblazen en enig atletisch talent is onontbeerlijk. Er wordt in hoog tempo gespeeld en de energie en plezier spatten er ook dit jaar weer vanaf', laat Siem Simones van Durvuttis weten.

De uitvoeringen worden gehouden op 25 en 26 oktober en 1 en 2 november in Zaal 't Centrum. De aanvang is telkens om 20.00 uur. Voor meer informatie: www.durvuttis.nl.