Afbeelding
Foto: Bram Groeneveld

Anneke Fidder en Bram Groeneveld exposeren in Dijkmagazijn Winssen

Cultuur

WINSSEN - Anneke Fidder en Bram Groeneveld zijn in juli 2019 afgestudeerd in fine art, aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, namelijk Artez.

Het ruimtelijk werk van Anneke Fidder gaat vaak over de menselijke conditie. In haar huidige werk onderzoekt zij een tegenstelling tussen een humor en een triestheid. Door het gebruik van humor in haar werk probeert zij de zwaardere aspecten van het menselijk bestaan te verzachten. Zij is van mening is dat humor een belangrijke rol speelt in het draaglijk maken van het leven. Het menselijk ongemak, zowel lichamelijk als geestelijk als sociaal, probeert zij weer te geven op humoristische wijze. Zij laat geen hyperrealistische afgetrainde lichamen zien, maar klungelige mensen die door middel van uitvergrootte of verkleinde lichaamsdelen een toegankelijk verhaal van ongemak vertellen.

Bram Groeneveld ziet gedurende zijn werk, dat er zich een verhaal ontvouwt. Zijn onderwerpen zijn uiteenlopend van grote geschilderde kosmische taferelen tot eenvoudig getekende bloemen. Hij zegt: "De beelden, die ik tevoorschijn tover, komen voort uit mijn spirituele zoektocht, het bestuderen van de mensheid.

De expositie is te bezichtigen iedere zondag in september van 13.00 - 17.00 uur. Toegang gratis.

Tijdens de Kunstroute Beuningen op zaterdag 21 september en zondag 22 september van 12.00 - 17.00 uur.

Dijkmagazijn Winssen, Dijk 27, 6645 KA Winssen.

Afbeelding