Logo demaasenwaler.nl

Expositie Alexander Bobkin

  Cultuur

WIJCHEN - De expositie die KunstKring Wijchen dit voorjaar organiseert, presenteert werk van Alexander Bobkin, een kunstenaar die al 25 jaar in Nijmegen werkt en in Wijchen woont. Zijn schilderijen zijn van 27 april t/m 5 mei te zien in Kasteel Wijchen.

Alexander Bobkin haalt zijn inspiratie niet alleen uit de oerkunst (rotstekeningen) van zijn Siberische vaderland, ook de oriëntaalse en westerse cultuur hebben hun sporen nagelaten in zijn schilderijen. Zijn werk is geleidelijk steeds abstracter geworden, waarbij de afbeelding tot een symbool wordt, en niet langer direct verwijst naar de concrete werkelijkheid.

Bobkin doet zo onderzoek naar de kern van onze picturale traditie. Hij schildert, intuïtief, vanuit de achtergrond, beelden die een verhaal vertellen. De figuren of objecten worden de laatste jaren dikwijls omringd door een immense leegte, die ontstaat door de overweldigende aanwezigheid van de achtergrond en een monochroom kleurvlak.

Tijdens de opening van de expositie op zaterdag 27 april om 15 uur wordt een korte film vertoond over Alexander Bobkin en zijn werk.
waar en wanneer De expositie is te zien van 27 april t/m 5 mei 2019, 13-17 uur, in de Raadzaal van Kasteel Wijchen. Maandag en dinsdag gesloten. Toegang is gratis.

Meer berichten