Logo demaasenwaler.nl
Foto: John van Gelder

Toneelvoorstelling Dorp in Verzet

  Cultuur

WINSSEN - Toneelvereniging Plankenkoorts uit Winssen bestaat dit jaar 35 jaar. Dit wordt gevierd met de bijzondere jubileumvoorstelling Dorp in Verzet, een voorstelling over het dorpse verzet in Maas en Waal tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

'Wat onze voorstelling zo uniek maakt, is dat het verhaal waargebeurd is in Maas en Waal', vertelt Birgit Megens. 'Het gaat om het nooit eerder gepubliceerde levensverhaal van verzetsleider Jan Litjens. Hij schreef het op voor zijn kleinkinderen, zodat het nooit verloren zou gaan. Wij geven met deze voorstelling het publiek een bijzondere inkijk in het dorpsverzet van Winssen en omstreken, zoals de sabotageacties en het herbergen van onderduikers. Een serieuze voorstelling die laat zien waar de mens allemaal toe in staat is ter bescherming van anderen en welke keuzes dan worden gemaakt.' Dorp in verzet speelt in de periode september 1943 tot september 1944, tot aan de bevrijding van Maas en Waal. Birgit Megens: 'Het decor en kleding passen bij het tijdsbeeld van toen, waarmee we de sfeer van die tijd zo goed mogelijk willen neerzetten.'

Data voorstellingen: zaterdag 6 april 20.00 uur, zondag 7 april 14.00 uur en 20.00 uur, donderdag 11 april 20.00 uur, vrijdag 12 april 20.00 uur, zaterdag 13 april 14.00 uur en 20.00 uur. Locatie: Ontmoetingscentrum De Paulus te Winssen. Kaarten à 12,50 euro zijn te bestellen via www.toneelverenigingplankenkoorts.nl of via tel. 0487-52 52 04.

Meer berichten