Afbeelding
Foto: Perfetti Sconosciuti

Film Perfetti Sconosciutti

Cultuur

BEUNINGEN - Op 1 december speelt Theatergroep PIT in het voorprogramma een op improvisaties gebaseerd stuk rondom het thema: Geheimen en vertrouwen. De opmaat naar de film Perfetti Sconosciuti. Antoinette Thonnen en Jochanan Westra kennen elkaar al tien jaar. Zij zijn onderdeel van de Nijmeegse improvisatietheatergroep PIT.

Film Perfetti Sconosciuti
Iedereen in deze film heeft iets te verbergen, maar de nieuwsgierigheid naar de geheimen van de ander weegt zwaarder dan het beschermen van de eigen privacy. Zeven vrienden gaan in de Italiaanse klucht Perfetti sconosciuti ('volmaakte vreemden') een experiment aan. Tijdens een etentje worden alle mobiele telefoons op tafel gelegd, elk binnenkomend bericht moet door de ontvanger hardop worden voorgelezen en gaat de luidspreker aan. Dat dit eetfeestje anderhalf uur later is ontaard in een nauwelijks te overzien relationeel slagveld, staat buiten kijf.

Perfetti sconosciuti is een vaardig gespeelde en vlot geregisseerde komedie. 'Leugens bezorgen jezelf meer last dan mij', zegt gastvrouw Eva in de openingsscène tegen haar opstandige tienerdochter. Vanaf dan schuwt het vijftal scenaristen geen kunstgreep om aan te tonen hoezeer de leugen regeert. Met een Italiaanse sterrencast en met ruim 2,5 miljoen bezoekers was deze dramatische komedie dé Italiaanse bioscoophit van dit voorjaar.

Entree: 7,50 euro online of 8,50 euro aan de kassa. Aanvang: 19:30 uur in Theater de Molen.