Afbeelding
Foto: Open Monumentendag

Open Monumentendag gemeente Druten

Cultuur

DRUTEN - Op 8 en 9 september is het Open Monumentendag. In de gemeente Druten is er een divers programma en veel monumenten openen hun deuren.

Afferden

Dhammakaya Nederland (voormalige Sint-Victor en Gezellenkerk) is open: zondag 9 september van 9.00 tot 17.00 uur. De voormalige St. Victor en Gezellenkerk is een neogotische kerk die in 1891-1892 werd gebouwd. De kerk heeft een unieke geschiedenis, en ook een bijzonder heden. In maart 2017 werd het pand overgenomen door de boeddhistische Stichting Dhammakaya Nederland, en de stichting organiseert er meditatielessen en ceremonies met een Thais-boeddhistisch karakter. Er is een tentoonstelling over verleden en heden, respectievelijk de geschiedenis van een katholieke kerk en de huidige activiteiten van onze stichting in de kersverse tempel. Er zullen ook begeleide meditaties zijn om 13.00 en 15.00 uur. Er worden schilderijen tentoongesteld van de schilder Somsak Chaituch, die abstracte schilderijen maakt met boeddhistische inspiratie. Voor meer informatie over zijn werk, zie http://www.somsakchaituch.com/#MYWORKS.

Druten

De Ewaldenkerk is open: zaterdag 8 september van 10.00 uur tot 17.00 uur en zondag 9 september van 11.00 uur tot 17.00 uur. Het thema van de Open Monumentendag is dit jaar 'In Europa', een mooie gelegenheid om aandacht te besteden aan een stukje onbekende 'Drutense' geschiedenis. Wist u dat de naam van onze kerk herinnert aan de eeuwenoude band van Druten met het Duitse Keulen en Xanten? Dat hier ene Reyner Wolfe gedoopt is, die vanaf 1530 in Londen furore maakte als boekhandelaar en boekdrukker? Dat hij aan de wieg stond van de beroemde Holinshed's Chronicles, waarop William Shakespeare zijn koningsdrama's baseerde? Dit en vele andere zaken ontdekt u tijdens deze dag.

Puiflijk

De Oude Toren is open: zaterdag 8 september en zondag 9 september van 10.00 uur tot 17.00 uur. Het volledige programma vindt u in dit artikel in de Maas&Waler.