Vain Louie
Vain Louie Foto: Vain Louie

Muzikaal Maas en Waal (4) Vain Louie

Cultuur

'Wij zijn jonge gasten die een energieke show geven'

Maas en Waal bruist van de muzikaliteit. Niet alleen zijn er diverse koren, muziekscholen, harmonieën, fanfares en muzikale evenementen en talenten, ook verschillende bands zorgen ervoor dat er muziek in de regio zit. Vain Louie bijvoorbeeld, dat naar eigen zeggen ruige, energieke maar daarentegen ook melodische nummers speelt.

Vain Louie, in 2014 opgericht, bestaat uit vijf Ewijkse jonge gasten: Ruben Jeurissen (vocals), Scott Hoeks (gitaar), Thijs Janssen (gitaar), Willem Lam (basgitaar) en Sander Jeurissen (drums). Door het combineren van technische drums, zware basgeluiden en melodische gitaren creëren de bandleden een dynamische sound. De vocals die Ruben Jeurissen verzorgt, hebben een groot contrast, aangezien hij zowel cleane zang afwisselt met heftige grunts.
De band is ontstaan vanuit Scott, Thijs en neven Ruben en Sander. 'We waren van jongs af aan al vrienden en luisterden veel ruige muziek', vertelt Jeurissen. 'Ook bespeelden we allemaal een instrument en van het een kwam het ander. Willem kwam na een jaar bij de band. Basgitaristen in dit genre zijn schaars en we waren meteen enthousiast toen Willem liet weten graag die positie bij ons in te willen nemen. Buiten de repetities en optredens om zijn we vaak bij elkaar te vinden. Regelmatig draaien we plaatjes onder het genot van een biertje en analyseren onlangs uitgebrachte muziek. Daarnaast bezoeken we regelmatig concerten door Europa. Wat ons bijzonder maakt? De combinatie van de stijl gemixt met de drive van de band. We zijn jonge gasten die een energieke show geven.'

Op het moment zijn de jongens bezig met een Extended Play die gepland staat voor december 2018. Het eerstvolgende optreden is op 20 oktober in StudioGonz in Gouda, samen met de Duitse band Formosa.
De single 'Turning Point' is te vinden op YouTube, Spotify, Apple Music en alle andere streamingdiensten. Meer informatie: www.facebook.com/VainLouie en www.instagram.com/vainlouie_band.