Eva Maria de Nooij
Eva Maria de Nooij Foto: Theater de Molen

Muzikaal optreden in voorprogramma bij de film The Violin Teacher

Cultuur

Muzikaal optreden van de 1e violist van het Jeugd Orkest Nederland in voorprogramma bij de film The Violin Teacher

Eva Maria de Nooij, 15 jaar oud, verzorgt het muzikale voorprogramma bij de filmavond van Theater de Molen. Eva Maria begon al op 5-jarige leeftijd met vioolspelen. Haar familie is zeer muzikaal; haar broer en zus spelen piano en haar tweelingzus speelt ook viool. Eva Maria is in 2017 aangenomen bij Artez, bij de meerjarige vooropleiding Jong Talentklas. Eva Maria heeft in verschillende orkesten gespeeld waaronder het Regionaal Jeugdorkest Corrente. Nu speelt zij als 1e violist in het Jeugd Orkest Nederland. Haar droom is om als solist de wereld rond te gaan en in de mooiste concertzalen op te treden.

Na dit muzikaal voorprogramma zal de film The Violin Teacher worden vertoond. Deze film gaat over een violist die zijn auditie bij het symfonieorkest van São Paolo verprutst. Daarom moet hij noodgedwongen een andere baan zoeken. Hij wordt muziekleraar in een favela, een sloppenwijk. De leerlingen zijn niet makkelijk maar door de muziek ontstaat er een unieke band.

Filmtotaal recensie:
'Gebaseerd op een waargebeurd verhaal', maakt dat een film goed? Vaak wordt dat zinnetje gebruikt om films aan te prijzen of te verkopen. Zo ook in het geval van The Violin Teacher. Het inspirerende verhaal achter de film maakt The Violin Teacher ontroerend en interessant.

De film wordt vertoond op zaterdag 12 mei, aanvang 19:30 uur in theater de Molen
Entree: € 7.50 online / € 8,50 aan de kassa
www.theaterdemolen.nl

Afbeelding