De amateurkunstenaars van Funart Alphen.
De amateurkunstenaars van Funart Alphen. Foto: Marion Enzerink

Expositie Funart Alphen

Cultuur

ALPHEN - Funart Alphen houdt zondag 29 april een grote, gevarieerde expositie in een binnenmanege in Alphen. Er is een diversiteit aan werken te zien.

Funart Alphen is een groep van negen amateurkunstenaars, die elke twee weken bij elkaar komen om gezamenlijk te tekenen en schilderen. Tijdens deze avonden staat gezelligheid voorop. Iedereen werkt in zijn/haar eigen stijl en onder begeleiding aan een zelf uitgekozen object. Hierbij valt te denken aan tekenen met pastel of schilderen op canvas, maar ook aan het schilderen op bijvoorbeeld eieren, hout en dergelijke, waarbij gebruik wordt gemaakt van diverse materialen en verven.

Ook worden er regelmatig leuke avonden georganiseerd voor het opdoen van heel andere ervaringen, zoals spraypainting, verf gooien (op doek), modeltekenen of dromenvangers maken. Daarnaast worden er gemengde technieken uitgeprobeerd met een diversiteit aan materialen, zoals steentjes, veren, karton, diverse stoffen en/of knipsels. Hierdoor ontstaan er verrassende resultaten.

Expositie
Deze kunstwerken worden nu tentoongesteld in de binnenmanege aan de Sluisweg 9 in Alphen. Tijdens de expositie zal ook werk te zien zijn van gastexposant Bob, een gepensioneerde pijpleidinglasser, die als hobby dierensculpturen maakt van metaal. De sculpturen worden zo realistisch mogelijk gemaakt en in diverse afmetingen. Tijdens de expositie zijn ook twee levensgrote paarden te zien.

De expositie vindt plaats op zondag 29 april en is te bezoeken van 11.00 tot 18.00 uur. Irma, Rebecca, Ellia, Marita, Johan, Wilma, Jeanne, Roos, Dana en Bob heten de bezoekers welkom.

Kunstavonden
De kunstavonden van Funart Alphen worden eens per twee weken gehouden en duren van 19.30 tot 21.30 uur.
Belangstellenden kunnen hiervoor contact opnemen met Dana Treadwell via 6626k3@hetnet.nl