Logo demaasenwaler.nl
De Paulus Winssen
De Paulus Winssen (Foto: Jan Hermens)

Film 'Het boerke van Winssen' weer te zien

  Cultuur

WINSSEN - De film 'Het boerke van Winssen' is op veler verzoek weer te zien op 15 mei in de grote zaal van ontmoetingscentrum De Paulus, georganiseerd door Seniorenvereniging Winssen.

Op 30 oktober 2010 is de film 'Het boerke van Winssen' in première gegaan. Deze film is gebaseerd op het leven van Marinus Kleijnen (1877-1949), ook wel 'De Bon' genoemd. Als kind kreeg hij de gave om dieren te genezen. Later als volwassene bleek hij ook zieke mensen te kunnen helpen. Nadat Marinus met zijn gezin naar de Geerstraat was verhuisd, kreeg hij als gebedsgenezer steeds meer bekendheid. Vanaf de jaren dertig van de vorige eeuw werd hij tot over de landsgrenzen beroemd. Gerrit Kistemaker uit Horssen speelt in de film het Boerke. Verder doen er zo'n 120 acteurs en actrices mee. Veel daarvan komen uit Winssen of directe omgeving en ook kinderen van onze basisschool zijn van de partij.

De succesvolle speelfilm heeft de afgelopen jaren al heel wat volle zalen getrokken. Op veler verzoek laat Seniorenvereniging Winssen deze film nog een keer in Winssen zien. Op dinsdag 15 mei a.s. om 10.00 uur kunt u daarvoor terecht in de grote zaal van ontmoetingscentrum De Paulus. Na afloop van de film is er gelegenheid om filmmaker Lou Kruisbergen vragen te stellen.

Iedereen is welkom, dus ook niet-leden van de seniorenvereniging. De entree is 5 euro p.p.. U krijgt daarbij gratis koffie/thee aangeboden. Graag bij binnenkomst met gepast geld betalen. Uiterlijk tot 10 mei a.s. kunt u een plaats reserveren. Daarvoor is een mail naar info@seniorenwinssen.nl voldoende. Daarbij je naam(namen), adres en telefoonnummer vermelden.

Meer berichten