Logo demaasenwaler.nl
Foto: Robin Zeilmaker

Rockcoverband The Streets, de beste coverband van de Benelux

  Cultuur

AMSTERDAM - Vanaf nu mogen The Streets zich de beste coverband van de Benelux noemen. Een super prestatie van de band uit Kerkdriel. Ruim 1.200 bands schreven zich in voor The Clash of the Coverbands. 

Een spannende dag was het afgelopen zaterdag in een uitverkocht Paradiso. The Streets speelde als vierde band een strakke set met nummers van Led Zeppelin, Papa Roach, Limp Bizkit en een sterke bewerking van Pink Floyd's – Another Brick in the wall. Hoogtepunt was de uitgebrachte single: Seven Nation Dreams. Een mash-up van Sweet dreams (Eurytmics) en Seven Nation Army (The White Stripes).

"Een fantastische finale" noemde de vakjury het. Elke finalist is boven zichzelf uitgestegen en gegroeid in hun weg naar deze finale in poptempel Paradiso. Aan het eind van de avond werden de prijzen verdeeld. De vakjuryprijs ging naar U2 coverband: "In the name of" uit Spijkenisse. Het hoogtepunt volgde kort daarna met de uitreiking van de publieksprijs. De spanning was voelbaar in de zaal en het verschil tussen de top 3 was erg klein. Uiteindelijk was het The Streets die met de begeerde prijs terug naar Kerkdriel vertrok om aldaar (op de Kermis) samen met The Streets Family (de trouwe schare fans) de champagne te ontkurken.

The Streets wint naast een enorme beker ook een tour met 20 optredens en een intensieve begeleiding, zowel muzikaal inhoudelijk als op het gebied van marketing en PR.

The Streets reageerde enthousiast op deze prijs; "We willen heel graag The Streets Family bedanken en hebben nog een verrassing voor iedereen die ons gesteund heeft. Daarnaast heeft The Clash of The Coverbands ons heel veel nieuwe muzikale vrienden opgeleverd. Zoals bijvoorbeeld The Green Monkeys uit Emmen" 

In november komen ze naar café Babbels in Kerkdriel om samen op te treden.

Meer info: www.the-streets.nl en www.clashofthecoverbands.com

Meer berichten