Logo demaasenwaler.nl
<p>Rex Broekman</p>

Rex Broekman

(Foto: eigen foto)

Schijthokken

  Column

Poepen was nog nooit zo lastig. Niet zo lang geleden, in de tijd dat kratten Heineken nog geel waren en Jerry Springer zijn talkshow afsloot met de magische woorden “Take care of yourself, and each other”, ging je zitten en klaar was Kees. Tegenwoordig is dat wel anders. Als man zijnde kun je anno 2022 namelijk niet eens rustig op het damestoilet je behoefte doen. En andersom kunnen vrouwen dat niet bij de mannen doen, ondanks dat mannen en vrouwen wél gelijk behandeld wensen te worden.

Een 18-jarige Efteling-fan maakt het nog bonter en eist dat er ook genderneutrale toiletten in het park gerealiseerd worden. Hij, of zij, of het, of dat, hun, hullie, oftewel de initiatiefnemer of initiatiefneemster, ik bedoel natuurlijk het levende wezen dat deze petitie startte, is van mening dat het feit dat er alleen toiletten voor mannen en vrouwen in het park zijn, ‘een enorm obstakel vormt’. Een woordvoerder van het park nam de suggestie uiterst serieus. “De Efteling is een plek voor iedereen”.

Als we zo doorgaan hebben we over een jaar of twintig 128 verschillende toiletten voor alles en iedereen. Eentje voor slechtziende 80-plussers, eentje voor huisdieren met een staart, eentje voor mensen die psychisch niet in orde zijn, een zwarte wc voor mensen die allergisch voor witte tegels zijn, eentje voor personen met een alcoholpercentage van boven de 0.5 promillage, één zonder pot maar met enkel een gat in de grond, eentje voor mensen met een extreem grote boodschap op komst, een toilet met enkel spiegels voor de metroseksuelen onder ons, een toilet met de pot richting het Oosten geplaatst, een toilet zonder verlichting voor personen die het moeilijk vinden om hun eigen lichaam te accepteren, ECO-toiletten van bamboe en gerecyclede urine en laten we er dan ook nog maar een toilet voor doven en slechthorenden erbij doen. In welk hok gaat u zitten in 2042?

Door Rex Broekman

Meer berichten