Logo demaasenwaler.nl
<p>Rex Broekman</p>

Rex Broekman

(Foto: eigen foto)
Column Rex

Gokken

  Column

Op 1 april vorig jaar werd in ons land de wet Kansspelen op afstand (Koa) van kracht. Voorheen gokten ruim 1 miljoen Nederlanders in het buitenland, maar dat hoeft dus niet meer. De overheid denkt, althans dat is het worstje wat ons gelovige burgers wordt voorgehouden, dat ze op deze manier meer grip krijgt op de online gokmarkt én haar bespelers. De laatste keer dat ik naar het casino geweest ben was ergens in 2005 en maar het aantal reclames voor gokken is op tv zo explosief en absurd gestegen, dat het bij mij toch weer begon te kriebelen.

Om aan die pseudo-neurotische dwang van het gokken tegemoet te komen kwam ik op een idee. Een nicht van me had namelijk spontaan het initiatief genomen om een neven- en nichtendag te organiseren bij haar in de tuin. Om het feest helemaal compleet te maken waren naast de neven en nichten ook de kids, aanhang plus ooms en tantes uitgenodigd. Dat bood kansen! Samen met m’n zusje hadden we vooraf alle genodigden tegen het licht gehouden en hier een quotering aan gehangen. We hadden namelijk al een prima ideetje welke neven, nichten, ooms, tantes en aanhang welke zouden schitteren door afwezigheid.

M’n broertje, met een quotering van 36.00, was een inkoppertje; die woont in Aruba dus die zou er zeker niet bij zijn. Van een andere neef hoorden we dat hij sinds kort ook naar het buitenland was verhuisd, dus hij kreeg een quotering van 34.75. Een andere neef, woonachtig in het zuiden des lands, stond met 16,24 ook hoog; evenals zijn zus. Onze favoriete tante kreeg een quotering van 1.12. Ondanks haar hoge jarige leeftijd, achten wij het onmogelijk dat zij er niet zou zijn. En zo geschiede. Er viel uiteindelijk weinig te verdienen aan het gokken, maar de voorpret was net zo leuk als de familiedag zelf.

Door Rex Broekman

Meer berichten