Logo demaasenwaler.nl
Rex Broekman
Rex Broekman (Foto: eigen foto)
Column Rex

A je to

  Column

Afgelopen zaterdag was het internationale naakt tuinieren dag. Normaliter laat ik dit soort dagen aan mij voorbij gaan, maar bij wijze van uitzondering, het was immers toch mooi weer, besloot ik eens anders. Meedoen bleek echter toch moeilijker dan in eerste instantie gedacht. Alvorens ik mijn adamskostuum aantrok, moest ik eerst een aantal wiskundige berekeningen uitvoeren. Naakt tuinieren in eigen tuin is namelijk wel toegestaan, maar alleen wanneer de buren je niet kunnen zien. Zouden zij namelijk in een opwelling besluiten de politie te bellen, kon ik zomaar een proces-verbaal opgemaakt krijgen voor exhibitionisme.

Goed. Nadat ik klaar was met het aantal invalshoeken van mijn tuin te berekenen kwam ik tot de conclusie dat mijn tuin vanuit maar liefst elf omliggende huishoudens te zien zou kunnen zijn. Het feit dat mijn schutting nog steeds plat ligt, helpt hier ook niet bij. Daarnaast ben ik van één achterbuurman op de hoogte dat hij twee weken geleden een telescoop-sterrenkijker heeft gekocht. Nu wilde ik hem liever geen opgelegde kans bieden om op klaarlichte dag een extra sterretje te zien, dus ik moest als de wiedeweerga naar een bouwmarkt. Ik zou met wat palen en ongeveer 180m2 zwart plastic de boel kunnen afschermen. Leg dat maar eens uit aan een twaalf jaar oud zaterdaghulpje wanneer zij vraagt waar je denkt 180m2 zwart plastic voor nodig te hebben.

Toen ik thuis kwam stond de politie al te wachten. Ik had nog geen brandnetel aangeraakt maar ze waren op de hoogte van mijn belachelijke aankoop van 180 m2 zwart plastic. ‘En wat denkt meneertje daarmee te gaan doen dan?’ Spontaan verdwenen mijn groene vingers als onkruid voor natuurazijn. Mijn tuin heb ik niet meer gezien die dag. Het plastic is al weer afgevoerd.
Geen ‘A je to, buurman’. Ik heb het die dag maar bij naakt douchen gehouden.

Door Rex Broekman

Meer berichten