Logo demaasenwaler.nl
<p>Patrick Huisman.</p>

Patrick Huisman.

(Foto: GER LOEFFEN)
Column Babbels

Asfalteer

  Column

Nog een mazzel dat benzine praktisch onbetaalbaar is: veel doorgaande wegen in de regio Beuningen zijn de komende maanden sowieso onbegaanbaar.

Zo is de sluis bij Weurt nog tot en met 8 mei afgesloten omdat het wegdek vervangen wordt. Inderdaad: de wegwerkers doen 10 dagen over een paar meter asfalt. In China worden in diezelfde tijd complete ziekenhuizen uit de grond gestampt, hier hebben we twee werkweken nodig om een asfalteermachine in een rechte lijn de boel aan te laten stampen.

Naast de sluis gaat ook één van de twee belangrijkste wegen naar Ewijk vanuit Beuningen dicht. En nee, niet een paar dagen maar ‘van 2 mei tot begin juni’ aldus het infobord bij de woonwijk in aanbouw. In het gunstigste geval een dikke maand omrijden dus.
Al houdt Beuningen zelf al rekening met een uitloopje. Op de gemeentelijke website valt namelijk te lezen dat we pas vanaf 12 juni weer met de auto die route kunnen nemen. Mits er niks tegenzit natuurlijk, dat begrijpt u als intelligente lezer ook wel.

Maar dan moet de klapper qua trage wegwerkzaamheden nog komen. Tien dagen of anderhalve maand is een haastklus vergeleken bij de Houtduiflaan in Beuningen. De weg krijgt daar nieuw asfalt, veilige oversteekplaatsen en vrijliggende fietspaden. Op de kruising met de Burgemeester Geradtslaan komt zelfs een rotonde.

U begrijpt dat de gemeente een werktijd van zo’n vier maanden de gewoonste zaak van de wereld acht. Eén klein, gekmakend detail: op de rotonde na is alles al af. En op dat stukkie weg moeten we nog tot 15 juli wachten!

Het is onverteerbaar dat het maatschappelijk leven zo onredelijk lang wordt ontwricht door gemeentelijke basistaken die straffeloos weken mogen uitlopen. Dat kan ik u niet aanraden bij het betalen van de gemeentebelasting. De ambtenaar die meent dat simpel wegwerk zoveel tijd mag kosten zou wellicht toch de (asfalt)eer aan zichzelf kunnen houden.

Door Patrick Huisman

Meer berichten