Logo demaasenwaler.nl
<p>Patrick Huisman.</p>

Patrick Huisman.

(Foto: GER LOEFFEN)
Column Babbels

Job hunting

  Column

Anno nu spreekt het voor zich net zoveel vrouwen als mannen in de gemeenteraad te willen. Vrouwen zijn op alle fronten gelijk aan mannen. Dit betekent dus ook dat niet iedereen de job zou moeten willen.

Neem Dorpslijst Horssen waar Nadine Huntink op een zeer verkiesbare derde plek staat. Als de partij twee zetels haalt en lijsttrekker Gérard de Wildt wederom wethouder wordt is ze al verkozen. Maar of dat verstandig is? 

Huntink is bij velen al bekend als de centrum-manager in Druten. In De Gelderlander verwacht Nadine dat die functie best te combineren valt met de politiek. Mochten er “centrum-gerelateerde onderwerpen” aan bod komen, dan zal ze daar als raadslid niet aan deelnemen. Erewoord.

Het vervelende is dat er tijdens die raadsvergaderingen best wel heel erg veel onderwerpen voorbij komen die (in)direct met het centrum en/of ondernemers te maken hebben. Ze zal dus vaak op de gang van het gemeentehuis te vinden zijn. Hopelijk krijgt ze een stoeltje mee. 

De ambitie van Huntink oogt grenzeloos en als haar voorbeeld meer vrouwen in Maas en Waal motiveert de politiek in te gaan is dat prachtig. Maar raadslidmaatschap valt niet overal mee te combineren, sla de governance code van de publieke omroep er maar op na. Publieke omroep? Jazeker! Nadine is sinds begin dit jaar de nieuwe directeur van streekomroep RN7. 

Over het functioneren van die omroep kan ze dus ook al niet mee vergaderen. Daar komt bij dat je jezelf als omroepdirecteur in een onmogelijke positie manoeuvreert. De eerste de beste keer dat RN7 een scoop uit de catacomben van het Drutense gemeentehuis opdiept, word je met argusogen bekeken.

En ik heb eigen brekend lokaal nieuws voor Huntink: directeur van een publieke streekomroep is al een fulltime baan, maar in de praktijk red je het heel misschien in 60 uur. 

Kortom, genoeg prangende punten om in ogenschouw te nemen. Je zou niet willen dat je er nadien spijt van krijgt.

Door Patrick Huisman

Meer berichten