Rex Broekman
Rex Broekman Foto: eigen foto

Knalverbod

Column Column Rex

Juicht u het toe? Het knalverbod? Nou, ik zal u vertellen dat ik er laatst ook een gekregen heb en dit heeft niks te maken met oud & nieuw. Ik ben namelijk aan het daten geslagen en ik heb binnen de eerste acht weken al een knalverbod gekregen. Statistisch gezien blijk ik, zoals eigenlijk wel vaker het geval is, hiermee tot de minderheid te behoren. Nee inderdaad, dit gaat niet over vuurwerk maar over die spontane kramp die je wel eens voelt opkomen in je buik.

Het is voor sommige koppels een ongemakkelijk onderwerp wat gêne oproept waar letterlijk ook nog eens luchtje aan zit. Zo zijn er blijkbaar stellen die na een huwelijk van 50 jaar liever doodgaan dan wat lucht te laten ontsnappen in bijzijn van de levenspartner. Aan de andere kant, er zijn ook stellen die hoesten, niezen en gapen net zo comfortabel vinden als een scheet laten.

Uit een ander onderzoek blijkt zelfs dat het laten van winden een gebaar is, dat bewijst dat je compleet op je gemak zou voelen bij je partner en dat dit kan zorgen voor (nog) een stabielere relatie. Dit zelfde onderzoek beweert dat 25,2 procent van de ondervraagden hun eerste windje uitstelden tot tussen de zes en twaalf maanden. Verder zegt 29 procent van de ondervraagden pas te knallen na de eerste twee maanden en 24,3 procent beweert dit nog nooit gedaan te hebben en ook niet van plan zijn te doen. Als u inmiddels nog niet afgehaakt bent met lezen, heeft u vast al nagedacht over de situatie bij u thuis. In welke categorie valt u? Heeft u er schijt aan? Hoe dan ook, ik ga namelijk, ondanks m’n verbod, wél knallend het nieuwe jaar in. De beste wensen alvast!

Door Rex Broekman