Logo demaasenwaler.nl
<p>Rex Broekman</p>

Rex Broekman

(Foto: eigen foto)
Column Rex

Column Rex

  Column

Teckels tackelen

Bij alle supers in Nederland hangt een bord waar klanten een briefje kunnen ophangen met vraag en aanbod; uiteenlopend van Spaanse of Italiaanse les, lego/playmobil verkoop, oppas/tuinman gezocht tot schaakcursus of tarotkaartlezingen. Bij de blauwwitte super in Druten hangt ook zo’n bord met hierop een a4tje wat mijn aandacht greep. Een 14-jarig jongetje bood zijn diensten aan. Alvorens er allerlei dubieuze tot pijnlijke gedachten door uw hoofd gaan spoken, zal ik dit direct toelichten. Hij bood namelijk aan om voor € 4,00 een wandeling te maken met iemands hond. De lengte van de wandeling stond niet vermeld, evenmin het aantal minuten en er was geen hondenspecificatie. Met andere woorden, een chihuahua, een worstenhond of een metersgrote Duitse dog; het zou om het even zijn.

Ik ging in mijn gedachten spontaan 25 jaar terug in de tijd en zie mezelf nog katjes knippen, streliciabloemen inpakken, stekjes poten of morellen plukken. En dit allemaal voor een toploon van maar liefst ƒ 3,00 per uur. Voor de jeugdige lezers onder ons, die ƒ was het valutateken van de ter zielen gegane Nederlandse gulden. Natuurlijk, tijden zijn veranderd, alles is duurder geworden en de lonen zijn gestegen, maar die € 4,00 bleef me triggeren. Hadden we hier te maken met een commercieel meesterbrein, iemand die slapend (lopend in dit geval) rijk wilde worden, of een notoire grappenmaker die je hard uitlacht wanneer je het nummer belt wat er onder het a4tje stond? U voelt hem al aankomen waarschijnlijk; er is gebeld.

Er nam een alleraardigste jongen op, die vertelde dat hij van honden hield én dat ik de eerste was die reageerde. Toen ik hem vertelde dat ik wél Rex heette maar geen hond had, klonk hij enigszins teleurgesteld. Om hem op te vrolijken had ik wel een tip voor hem. ‘Als je nou erbij zet dat het wandelingen van 30 minuten zijn én vier wandelingen doet voor € 10,00, krijg je vast snel veel meer belletjes’. Probleem getackeld; hij ging zijn briefje meteen aanpassen zei hij vrolijk.

Door Rex Broekman

Meer berichten