Logo demaasenwaler.nl
Foto: Ger Loeffen
Column Babbels

Beloftes

  Column

Naast columns verzorgt ondergetekende voor deze krant ook artikelen en interviews. Zo sprak ik vorige week Pascal Cobussen, de nieuwe lijsttrekker van Beuningen Nu & Morgen. 

In zo’n stukje is maar beperkte ruimte, dus veel van zijn uitspraken, ambities en beloften hebben het niet gehaald. Zonde, want hij zit vol plannen. Wat u niet las: hij wil écht een goed nieuw zwembad voor Beuningen én een sporthal. Misschien zelfs wel een combi van beide. 

Want waar Weurt, Winssen en Ewijk nieuwe of schitterend verbouwde MFA’s kent, moet Beuningen het doen met een oude sporthal, een zeer gedateerd dorpshuis en een zwembad uit het jaar kruik. 

Dat komen nog eens bovenop Pascals beloftes die wél de krant haalden: hij is klaar met de verhuurderheffing, heeft een broertje dood aan marktwerking in de zorg en wil ook de bureaucreatie rond WMO-voorzieningen aanpakken. Echt een nieuwe, frisse wind deze BN&M voorman. 

Het is bijna of hij deze column gelezen heeft, want hij wil zo’n beetje alles wat ik al jaren roep in dit stukje. Prima dat ik kan inspireren, maar deze columnist wordt er wel wat cynisch van. Krijgt het dorp Beuningen straks eindelijk de aandacht en faciliteiten die het al jaren ontbeert of is dit weinig meer dan handige verkiezingsretoriek om weer een zeteltje of zeven binnen te harken? 

Gelukkig kent de Asdonck een perfecte locatie om al die beloftes in te lossen. Daar staat vanaf 1 november een verlaten bioscoop te wachten op nieuw leven. Als de (wederom) uitgestelde bouwplannen daar nu eindelijk eens van tafel gaan, valt daar heel veel multifunctioneel moois van te maken, mét zwembad en sporthal. 

Pascal Cobussen wil naast lijsttrekker ook wethouder worden. Dat geeft hij uiteraard niet toe, maar die job past in de lijn van zijn ambitie. Een nieuwe MFA op de Asdonck is dan een prachtige openingsdaad. En de eerste steen van zo’n mooi gebouw leggen we dan toch samen?

Door Patrick Huisman

Meer berichten