Logo demaasenwaler.nl
<p>Patrick Huisman.</p>

Patrick Huisman.

(Foto: Ger Loeffen)
Column Babbels

Schoolslag

  Column

Een eigen middelbare school in Beuningen. Pakweg twintig jaar geleden was het een van de eerste politieke onderwerpen die ik als journalist op m’n bordje kreeg. Lang hield het plan geen stand: Beuningen was nog een stuk kleiner en het was veel te duur voor de gemeente. Destijds zag ik het nut ook niet zo, Nijmegen telt toch genoeg middelbare scholen?

Twee decennia later herhaalt de geschiedenis zich, maar nu is er wél animo voor het door ouders gelanceerde initiatief. Behalve bij andere scholen, zo bleek uit een artikel van De Gelderlander waarin besturen moord en brand schreeuwen. Logisch, de scholen krimpen dus dan heb je geen trek in een nieuwkomer. 

Maar maakt dat een school in Beuningen overbodig? Het Dominicus College aan de Energieweg sluit mogelijk de deuren en het is nog best een stuk fietsen naar Druten of Wijchen, wat de Gelderlander verslaggever (zelf in bezit van auto) ook mag beweren. Dus een eigen middelbare school kan best de oplossing zijn.

Kennelijk denkt onderwijswethouder Hans Driessen daar anders over. Hij sluit zich kritiekloos bij de criticasters aan en wijst het plan bij voorbaat al af. Uitermate bedenkelijk en kwalijk. Zijn er eindelijk inwoners met eigen initiatief, u weet wel die door de gemeente zeer gewenste burgerparticipatie, worden ze terug in het hok gestampt door nota bene een D66-wethouder. Die partij die zogenaamd zoveel met onderwijs heeft. 

Driessen behoort toch op z’n minst het idee een warm welkom te geven onder het motto: ‘laten we eens een goede inventarisatie doen en kijken wat de inwoners willen’. U weet wel, democratie. Waar blijven de schriftelijke vragen vanuit de gemeenteraad? 

Al heb ik zelf geen kroost, ik ben niet te beroerd op te komen voor de kinderen. De Nieuwe School Beuningen heeft steunbetuigingen nodig via de website van de Dienst Uitvoering Onderwijs. U weet wel, dat fijne DUO. Kijk even op de website nieuweschoolbeuningen.nl hoe dat precies moet. 

Door Patrick Huisman

Meer berichten