Logo demaasenwaler.nl
<p>Patrick Huisman.</p>

Patrick Huisman.

(Foto: Ger Loeffen)
Column Babbels

Babbels: Pruimentijd

  Column

De wereld gaat weer open, de mondkapjes hangen aan de wilgen en de eerste vakanties kunnen alweer geboekt worden. Met zoveel herwonnen vrijheden zou ik eigenlijk niet moeten zuurpruimen…

Maar stiekem mis ik die mondmaskers toch wel een beetje. Door die lapjes zag je chagrijnige smoelwerken maar voor de helft en ook iemands gebrek aan persoonlijke hygiëne bleef je bespaard.

Laten we het in plaats van pruimen eens over pluimen hebben, want die verdient De Gelderlander zeker. Het is de krant gelukt een genuanceerd artikel over windmolens in Beuningen te maken. Met kloppende feiten en zonder tegenstanders die doorgaans vrijuit hun geraaskal over de pagina’s braken. Wat je dan krijgt is het eerlijke verhaal: er bestaat niet zoiets als ‘100 procent overlastvrij’, maar er worden écht geen onaanvaardbare risico’s genomen. De gemeenteraad moet er nu nog een klap op geven in de raadsvergadering, waar zal blijken dat VVD en CDA in het verleden zijn blijven haken.

Een andere welverdiende pluim is voor de 50.000 euro die binnen een week is opgehaald om voetbalclub SCP uit Puiflijk letterlijk en figuurlijk uit de brand te helpen. Alle saamhorigheid en de hulpinitiatieven zijn hartverwarmend. De club wil voorlopig een noodgebouw plaatsen op het SCP terrein. Daar zijn vast vergunningen voor nodig, maar ik mag toch zeker hopen dat de gemeente in dit geval niet al te moeilijk gaat doen? Persoonlijk werd ik blij van het bedrijf dat anoniem 20.000 euro toezegde. Niet alleen vanwege het bedrag, maar vooral de keus er zelf niet beter van te willen worden is ook een pluim waard. Niet pronken met poen, gewoon doen!

Eigenlijk kun je deze dagen met pluimen blijven strooien: voor alle geslaagden, NEC is gepromoveerd en Oranje kwam tenminste nog één ronde verder. Het leven lacht ons weer toe!

Nooit geweten dat al die vrijheid zo beklemmend kan voelen… En dan is ‘t nog bijna pruimentijd ook!

Door Patrick Huisman

Meer berichten