Logo demaasenwaler.nl
<p>Patrick Huisman.</p>

Patrick Huisman.

(Foto: Ger Loeffen)
Column Babbels

Babbels: Selfie

  Column

Stel, ik dender onuitgenodigd uw woonkamer binnen. Ik trap mijn schoenen uit en raak daarbij vol uw tv. Ik roof de koelkast leeg en mors de helft en besluit ook nog eens uw kinderen te aaien. Wedden dat het u rood voor de ogen wordt? Maar als de politie erbij komt, raakt u uw huis kwijt.

De wereld op z’n kop. Ik dacht eraan toen ik las dat een groep taurussen weg moet uit het recreatiegebied langs de Spiegelwaal nadat één van hen een vrouw op de horens genomen had. Die aanval kwam niet onverwacht: zeker met jonge kalfjes in de buurt zitten de runderen niet op bezoek te wachten.
Er wordt met borden duidelijk gewaarschuwd afstand te houden. Dat geldt ook voor dagjesmensen die ‘even snel’ een leuke selfie willen. Maar nu is de selfiehongerige dame slachtoffer en krijgen de dieren straf, het is de omgekeerde wereld.

Nog zo’n omkering van de werkelijkheid. De Gelderlander bracht een artikel over naaktrecreatie op de Berendonck. Menig man weet dat ‘recreëren’ rijmt op ‘copuleren’ en neemt het er op een vrij afgelegen deel lekker van. Gewoon, mannen onder elkaar, niemand gaat er onder gebukt… Behalve de sportvissers, zo blijkt nu. Zij storen zich aan de seksende kerels en willen dat het stopt.

De suggestie wordt zelfs gewekt dat er sprake is van provocerend gedrag. Het toeval wil dat ik bekend ben met de situatie ter plaatse en werkelijk: niemand probeert daar vissers of andere passanten te choqueren met zijn hengel of worm. Tenzij zo’n visser natuurlijk zelf een hint geeft iets aan de haak te willen slaan.

Alle gekheid op een stokje: twee (of meer) mensen die van elkaar genieten in de bosjes langs de waterkant is al die ophef toch niet waard? We hebben het toch ook niet over het dierenleed dat vissers aanrichten door dieren met een haak door de lip uit het water te hijsen voor een selfie.

Door: Patrick Huisman

Meer berichten