Logo demaasenwaler.nl
<p>Patrick Huisman.</p>

Patrick Huisman.

(Foto: Ger Loeffen)
Column Babbels

PVV

  Column

Zo, dat waren de Tweede Kamerverkiezingen… Hoog tijd om vooruit te blikken op de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. Corona is tegen die tijd wel onder controle, waardoor landelijke partijen worden afgerekend op hun beleid én op de bezuinigingen die ze moeten doorvoeren om de steunpakketten te betalen.

Dat betekent winst voor lokale partijen. Wie politieke ambities heeft, doet er dus verstandig aan zelf een lokalo op te richten. Liefst op basis van één thema of omdat je ergens fel tegen bent. Dat trekt kiezers, zo bleek vorige week aan alle kleine partijen die de kamer binnenstromen.

In Druten zou ik de Partij Voor de Vrouwen beginnen met als speerpunt meer vrouwen aan de macht. Vijf van de zeventien raadsleden zijn dan wel geen man, toch heeft Druten nog nooit een vrouwelijke wethouder gehad. Dat kan anno 2022 natuurlijk echt niet meer. Hoog tijd dus voor de PVV… Ja, met de naamsbekendheid zit het nu al goed!

West Maas en Waal kan ik min of meer hetzelfde adviseren. Afgelopen week was daar Geert Wilders en zijn club het grootst van heel Maas en Waal, dus die gemeente kan wel een lokale PVV-afdeling gebruiken. Dat komt natuurlijk door die getto’s van asielzoekers in Maasbommel en natuurlijk moeten er minder-minder-minder Marokkanen in Boven-Leeuwen. Dat loopt daar helemaal uit de klauwen.

In Beuningen is er voldoende ruimte voor een tweede lokale partij. Sowieso heeft BN&M over een jaar met iedereen in de gemeenteraad ruzie, dus we moeten iets nieuws. Laat ik daarom maar het voortouw nemen en de Beuningse Burger Beweging oprichten. Beweging vind ik zelf een wat vies woord, maar de afkorting BBB ligt landelijk wél lekker in het gehoor.

Of ik dan met een ronkende tractor naar het gemeentehuis kom weet ik niet. Gezien de vergoeding als raadslid zal het wel een step worden.

Door Patrick Huisman

Meer berichten