Babbels: Zandkasteel
Logo demaasenwaler.nl
Column Babbels

Babbels: Zandkasteel

  Column

Het wanbeleid van de gemeente Beuningen inzake de Groene Heuvels is inmiddels een evergreen in deze column, maar ditmaal gaan we ’t voor de verandering eens hebben over het recreatiegedeelte.

Toen ik daar voor het laatst over schreef in 2018 verkeerde ’t recreatiegebied al in slechte staat. Drie jaar later weten de eigenaren nog steeds niet dat ‘onderhoud’ een werkwoord is, want ze hebben niks gedaan. Afgelopen jaar was er qua horeca slechts één foodtruck te vinden en de sanitaire voorzieningen zijn een contradictio in terminis.

Maar het wordt allemaal anders mensen! Uitbater Leisurelands heeft grootse plannen met de Groene Heuvels. Er komen een theater, fitnesstoestellen, een winter- én zomerfair, het wordt een gewilde trouwlocatie en er liggen zelfs al plannen voor een glamping. U weet wel, da’s creperen maar dan op stand.

Allemaal plannen uit de koker van hippe marketinggoeroes die voorbijgaan aan de wensen van de gewone man. Zelfs de grootste klimaatontkenner weet dat onze zomers alleen maar heter worden. We zoeken dus meer dan voorheen verkoeling aan een waterplas. Wat willen we daar dan? Veilig zwemwater van goede kwaliteit, wat glijbanen en ander vertier voor de kids. Een lekker koud drankje, met of zonder alcohol voor de papa’s, mama’s en andere verzorgers, en voor iedereen een ijsje of een frietje. Ouderwets, degelijk en voorspelbaar, maar meer hoeft ook niet.

Dat Leisurelands daar anders over denkt is duidelijk. Maar de gemeente Beuningen heeft toch zeker nog wel iets van invloed op het beleid bij de Groene Heuvels? Laat ze ophouden met die malle fratsen en de inwoners van Maas en Waal gewoon een fijne plek geven om te recreëren.

Saillant detail: de definitieve handtekeningen moeten nog worden gezet. Als de Groene Heuvels plannen heeft zonder in drievoud getekende overeenkomsten weet ik wel weer hoe het eindigt: in een luchtkasteel, al is zandkasteel in deze vergelijking passender. In beide kun je niet wonen. Zeker niet permanent!

Patrick Huisman

Meer berichten