Babbels: Zwemles
Logo demaasenwaler.nl
Column Babbels

Babbels: Zwemles

  Column

Onderzoeksbureau Drijver & Partners presenteerde afgelopen week hun rapport Zwemmen in Beuningen. Een wat droge titel voor een spetterend dossier waar de gemeente in figuurlijke zin al jaren mee watertrappelt.

Het rapport werd in een commissievergadering besproken en daar viel op hoe weinig historisch besef sommige raadsleden hebben. Neem Nicole Bannink, sinds 2018 actief voor Beuningen Nu & Morgen. Volgens Nicole vindt haar partij een zwembad in Beuningen namelijk reuzebelangrijk.

Kennelijk heeft ze nooit meegekregen dat BN&M in 2012 het bad per direct wilde sluiten op basis van onzinargumenten. De lokalo krabbelde pas terug toen de bevolking in opstand kwam en de partij nattigheid voelde. BN&M ontkent dit al jaren, maar ik heb ter lering en vermaak nog wel wat columns liggen voor mevrouw Bannink.

Nicole was nog niet klaar. Op basis van dit eerste, verkennende rapport wist ze namelijk al dat er ‘geen enkele betere plek’ voor het nieuwe zwembad is dan de Ooijgraaf. Dat is alleen maar waar omdat BN&M liever luxe huizen zag op de Asdonck en geen prachtig MFA met sporthal, zwembad en ruimte voor evenementen als Beuningen On Ice.

Het onderzoeksbureau trekt de logische conclusie dat zwembad en sporthal samen op één locatie best kan. Helaas is op de huidige locatie van de sporthal geen plek voor een nieuw bad. Alles verkassen naar de Ooijgraaf zou ook niet kunnen, dan zou de sporthal ‘te ver weg’ liggen.

Ik heb het even nagezocht: de sporthal komt dan 1,3 kilometer verder te liggen, omgerekend vijf minuten als je stevig doorfietst. Dat is inderdaad teveel voor al die sportende basisschoolleerlingen. Vandaar ook dat het gemeentebestuur als het hen uitkomt wel jonge Beuningen On Ice bezoekertjes van de te krappe Asdonck naar de Ooijgraaf laat fietsen.

Consistent helder beleid en de gemeente Beuningen, het is en blijft geen gelukkige combi. Misschien kan mevrouw Bannink dáár eens iets over zeggen in een commissie?

Patrick Huisman

Babbels

Meer berichten