Logo demaasenwaler.nl
Column Babbels

Babbels: Lijntje

  Column

Mijn goede voornemen als columnist was om dit jaar een warmer, gezelliger en bovenal positiever geluid te laten horen. Zurigheid is zo 2020! Helaas zorgen de eerste ontwikkelingen van 2021 al dat dit goede voornemen de prullenbak in kan.

Het gedonder begon al in de nieuwjaarsnacht. Letterlijk, want een aanzienlijk deel van de Maas en Waalse inwoners vond het nodig een dappere verzetsdaad te plegen. Ondanks het verbod stond menigeen toch lekker vuurwerk af te steken.
Zou dat nou voor de kleinkinderen zijn? Dat opa later kan zeggen dat hij in coronatijd een echte held was, hij had lekker geknald! Als dat geen lintje oplevert, weet ik het niet meer hoor!
Ten tweede bleken de corona-ontkenners ook al te zijn geïnfiltreerd in de katholieke kerk. Ik weet het: ‘vaccineren’ is in de biblebelt als vloeken in de kerk. Het is dan waarschijnlijk ook geen toeval dat de besmettingscijfers in plekken als Urk en Staphorst de pan uitrijzen. Maar dat pastoor Jos Hermans in Druten opgaat voor de Willem Engel Corona Cup was toch schrikken.

Volgens Hermans is vaccineren volledig overbodig. Sowieso omdat ‘gezonde mensen geen vaccinatie nodig hebben’, wat hem betreft zijn hygiëne en betere leefomstandigheden afdoende om het virus buiten de deur te houden. Geen idee wat ik me bij dat laatste moet voorstellen. Alleen met chronische zelfisolatie kun je besmettingen voorkomen. Wil de pastoor misschien in een totaal lege kerk gaan wonen? Dat scheelt weer een vaccin, wat hij sowieso al weigert. Laten we ‘m daar maar aan houden, dat bespaart weer een paar ampullen.

Het meest geestige is nog wel dat Hermans ondanks kritiek van zowel de bisschop als de Drutense parochie achter zijn uitspraken blijft staan. Volgens hem wordt kritiek op corona en vaccineren ‘van bovenaf gecensureerd’.

Dit betekent dus kennelijk dat zelfs onze lieve heer pro-vaccinatie is. Als iemand een lijntje met boven heeft is het Hermans toch wel?

Door Patrick Huisman

Meer berichten