Logo demaasenwaler.nl
Column Babbels

Babbels: Coronapositief

  Column

De jaaroverzichten beginnen eigenlijk pas volgende week, maar omdat 2020 zo’n horrorjaar is, neem ik vast een schot voor de boeg. We pakken eerst corona aan, gaat het volgende week over leukere dingen.

In eerste instantie leek de pandemie Maas en Waal te sparen, maar inmiddels is ook deze regio getroffen door zieken en te veel mensen die 2021 nog gewoon hadden moeten zien. COVID-19 heeft ons veel afgepakt, nog even los van een kerst met dierbaren.

Maar, hoe gek het ook klinkt, we realiseren ons nauwelijks wat corona ons gebracht heeft. Tot afgelopen maart waren we een land met 17 miljoen rupsjes nooitgenoeg. Voor velen was de droom een groter huis in een luxere buurt, een derde auto voor een vierde vakantie. Alles beter, groter, sneller en meer. Maar dat hoeft allemaal even niet meer. Zowel in het voorjaar als nu maken we noodgedwongen pas op de plaats.

Sterker nog: we doen zelfs stappen terug. We jagen en jachten niet meer: we zijn thuis en hebben van niemand last. Niet van zouteloze collega’s en hun gebabbel, niet van files en niet van sociale verplichtingen met zoenende tantes en kleffe ooms. Eindelijk rust en tijd voor bezinning.

Nu heb ik als kinderloze single wel makkelijk praten. Aan mijn keukentafel zitten geen verveelde, koppige koters die ketend huiswerk weigeren, terwijl ik op afstand mijn eigen werk probeer te doen. Maar kijk juist hier naar de positieve kanten: ook dit gaat voorbij en later lach je erom. Dit zijn de tijden om nooit te vergeten. De toekomst komt eraan en voor je het weet is ’t oude weer het nieuwe normaal.

Optimistisch als ik ben ga ik er vanuit dat we die draad over een half jaar voorzichtig weer op kunnen pakken. Als tenminste de vaccins Nederland en daarna uw bovenarm kunnen vinden. Dat wordt een interessante tijd. U doet toch wel mee?

Ik wens u - juist nu - heel fijne feestdagen!

Door Patrick Huisman

Meer berichten