Logo demaasenwaler.nl
Column Babbels

Bouwen, bouwen, bouwen

  Column

‘De voorraad sociale huurwoningen is voldoende, weten we op dit moment.’ Deze toch vrij surrealistische uitspraak is afkomstig van wethouder Piet de Klein, werkzaam in het prachtige Beuningen. Hij zei dit bij een verkiezingsuitzending van Omroep Gelderland in 2018. En niemand belde een busje met lieve verplegers om de man naar rustiger oorden te brengen om even weer bij te komen.

Waarom de rest van de politieke partijen in Beuningen (behalve de SP die wel oplette) destijds niet aansloeg toen Piet deze onzin verkondigde is een raadsel. Ook drie jaar geleden was de woningnood al enorm, reageerden er soms op één vrijgekomen woning wel 700 mensen en wonen gezinnen met kinderen soms op een bovenwoning met te weinig slaapkamers.

En voordat u nu denkt dat het misschien een klein eenmalig verbaal slippertje was van de wethouder, verderop in het artikel bij Omroep Gelderland zegt de wethouder: ‘dat je moet oppassen dat je niet voor leegstand gaat bouwen’. Als je niet beter wist zou je denken dat er geen enkele woningzoekende is in Beuningen.

De Gelderlander tekende afgelopen week gek genoeg wel zo’n schrijnend verhaal op omdat D66-raadslid Alwin Steeg een online meldpunt is gestart voor woningzoekenden. En raad eens? Hij kreeg in korte tijd al 30 meldingen binnen.

Voor iets wat iedereen al weet heeft D66 een meldpunt nodig, hoever sta je als raadslid dan af van de samenleving? Bij D66 denken ze nog na over een meldpunt eenzaamheid vanwege corona en een meldpunt natheid voor als het regent.

Beuningen Nu & Morgen is met voorman Eric van Ewijk en GroenLinks en de PvdA toch ineens zo links geworden? Dan hoeft coalitiepartner D66 toch geen meldpunt te beginnen? Bouwen, bouwen, bouwen lijkt me dan het devies!

Waar? Als je dan toch per se het Asdonkterrein moet vernielen door er huizen op te zetten, zet er dan betaalbare huurwoningen neer. Krijgt de Asdonck toch nog de sociale functie die het zou moeten hebben.

Patrick Huisman

Babbels

Meer berichten