Logo demaasenwaler.nl
Column Babbels

Babbels: Winkelwagen

  Column

Corona is en blijft ellendig, maar na ruim 7 maanden zorgt het nieuwe normaal ook voor verrassende ontwikkelingen en inzichten. Wie vroeger dacht onmisbaar te zijn op het werk, kan nu ineens toch thuiswerken. Het fileprobleem lost zich ook op en al die ellenlange vergaderingen gaan via Teams of Zoom een stuk sneller.

Ook de restaurantwereld heeft met succes het bezorgen en afhalen omarmd. Zes restaurants uit Druten en West Maas en Waal gaan een stap verder en introduceren: ‘driving & dining’. De Korenmolen, Aan tafel bij Jan, Meraqi, Bistro de Bolle, Old Skool en Moeke Mooren bieden samen een zes-gangendiner waarbij iedere gang bij een ander restaurant is af te halen. Komend weekend is de primeur.
Of het lekker eet met een stuur voor je neus en of de benzinedampen van een stationair draaiende motor sfeerverhogend werken waag ik te betwijfelen… Maar creatief is het wel. En dat wordt beloond: de eerste editie loopt meteen storm.

Het bewijst maar weer dat veel Nederlanders het advies van de overheid ter harte nemen en zoveel mogelijk thuis blijven. Dit zorgt ervoor dat Bol, Amazon, Zalando en die andere webwinkels overuren draaien om de boel thuis te bezorgen.

Gek genoeg klagen diezelfde thuiswinkelende types dat er zoveel leegstand is in de winkelcentra. Hoe zou dat nou komen? Ik weet wel waarom. Als we ook na corona nog een sinterklaasintocht willen of een mooi versierd winkelcentrum dan zult u zich misschien moeten afvragen wie dat betalen. Eén ding is zeker: Bol.com of Amazon geven niet thuis.

Maar eerlijk is eerlijk: misschien moeten de winkeliers net als de restauranteigenaren zelf ook wat creatiever worden om de klanten te bedienen en naar de winkel te lokken. Dan proberen wij minder snel online op verzenden te drukken.

Kortom, genoeg om te overdenken. Kauw er eens rustig op komend weekend, tussen die zes gangen door. Goede bekomst!

Door Patrick Huisman

Meer berichten