Logo demaasenwaler.nl
Column Babbels

Column Babbels: Luchtzak

  Column

“Beuningen heeft een links college van Beuningen Nu & Morgen, GroenLinks, PvdA en D66.” Het stond er echt! In de Gelderlander!

Beuningen Nu & Morgen vormt momenteel inderdaad een coalitie met wat linksere partijen, maar dat is puur uit eigen belang. Van huis uit is BN&M toch echt een rechts conservatieve partij. Van linkse politiek is in Beuningen echt geen sprake. Het sociale beleid is om te huilen, nog even los van hoe de bewoners van de Groene Heuvels worden behandeld.

Nu wil het dat de verslaggever doorgaans in Doetinchem werkt, dus die blunder is ‘m vergeven. Het is alleen zo jammer dat het Beunings college inmiddels wel in haar eigen linksige imago is gaan geloven. Neem nou de uitspraken van wethouder Piet de Klein over groene stroom. Beuningen neemt straks het gros van de regionale productie voor z’n rekening en in De Gelderlander riep Piet dat de buurgemeenten de boel lieten versloffen.

Sterker nog, de wethouder vindt zelfs dat de provincie al die gemakzuchtige gemeentes best onder druk mag zetten. Het is duidelijk dat De Klein over twee jaar afzwaait als wethouder: hij gooit ineens de knuppel in het hoenderhok, maar is politiek correct genoeg om die luie buren niet bij naam te noemen. Is beter voor de fusiekansen.

De cijfers wijzen uit dat Piet gelijk heeft, maar dit soort uitspraken blijven erg makkelijk. Als de provincie of het rijk inderdaad de regie overneemt, kan je tegen de boze burgers zeggen: ‘Tja wij konden er niks aan doen, het rijk bepaalt!’.

En boze burgers zijn er genoeg in Beuningen, want de weerstand tegen de windmolens blijft aanzienlijk. Toch is BN&M ineens verzot op die dingen terwijl onze grootste lokale partij normaal gesproken meewaait met de publieke opinie.

Zeg, niet om het een of ander, van wie is die grond waar de wentelwieken op komen eigenlijk?

Patrick Huisman

Meer berichten