Logo demaasenwaler.nl
Illustratie: Trudy Kunz
Column Bas van der Hoeven

Column Bas van der Hoeven: Gek

  Column

Het zal wel aan mij liggen, maar ik heb sterk de indruk dat het coronavirus ook hersenen aantast. Journalisten worden daarbij niet ontzien, in kranten duiken steeds meer onbegrijpelijke berichten op.

Ik geef een voorbeeld: Onder de veelbelovende kop 'Quote van de dag' las ik in mijn lijfblad de volgende uitspraak: ‘Ik heb de speelgoedtrompet weggegooid, ik werd gek van Noahs getoeter.’ Bij het bericht stond een fotootje van een jonge, blonde vrouw. Daarnaast vetgedrukt: ‘Zangeres Monique Smit in Veronica Magazine over haar zoontje (4).’ Beide zinnen combinerend kon ik bedenken dat Noah het vierjarig zoontje van Monique is. Het joch heeft blijkbaar geen enkel muzikaal talent. Maar waarom gooit de zingende moeder het favoriete speelgoed van haar kind weg? Moeders begroeten doorgaans elke wanklank van hun dreumes met het enthousiasme van een doventolk.
Wie is Monique Smit? Waarom krijgt haar harteloze opvoedmethode ruimte in een nieuwsblad? Bovenaan de bladzijde staat MEDIA & CULTUUR. Met hoofdletters. Aha, dat verandert de zaak.

Ik lees nu, met andere ogen, het volgende berichtje: ‘Fred van Leer schuift zijn verjaardagsfeest in Ahoy een jaar op vanwege de coronacrisis. Het feestje voor zijn fans met tal van artiesten is nu op 17 en 18 september 2021, wanneer hij 45 wordt. De tickets blijven geldig.’ Fred van Leer. Was dat niet een goochelaar? Zou kunnen. Hij wordt volgend jaar op 17 én 18 september 45. De dreigende slotzin blijft hangen: ‘De tickets blijven geldig.’ Misschien is het codetaal waarmee zendmastverbranders een geplande actie afblazen. Tot nader datum.

Natuurlijk kan ik niet uitsluiten dat het aan mij ligt dat ik beide berichten niet begrijp. Misschien heb ik het contact met MEDIA & CULTUUR wel verloren. Wie me uitlegt hoe het zit, krijgt volgende week een eervolle vermelding.

Meer berichten