Logo demaasenwaler.nl
Column Bas van der Hoeven

Column Bas van der Hoeven: Horrorscoop

  Column
Illustratie: Trudy Kunz

Astrologie wordt steeds populairder, vooral onder jonge, hoog opgeleide vrouwen. Logisch. God heeft Nederland definitief de rug toegekeerd, zelfs Marco Borsato blijkt vreemd te gaan en de meeste Nederlanders geloven niet meer in zichzelf. In zulke tijden van opperste verwarring kan het zien van verbanden tussen ons noodlot en de stand van de sterren zeer bevrijdend werken.

Daarom is het jammer dat juist nu de 'helderziende mediums' van de buis zijn verdwenen. Het was top-entertainment, dat astroliegen op tv. Ik zal ze missen, de ietwat morsige mannen en vrouwen die het ondanks hun voorspellende gaven blijkbaar niet ver hebben geschopt. Eén scherpe blik in de toekomst en je fortuin is gemaakt, zou ik denken.

'Ik krijg heel veel energie door', zegt de voorspeller nadat een beller uitgebreid heeft mogen klagen over het leven dat haar zwaar heeft toegetakeld: scheiding, schuldsanering, mislukte borstvergroting... 'Een man', vervolgt de voorspeller die druk in de weer is met kaarten. 'Ik zie een man. Was er een belangrijke man in je leven?' Dat blijkt warempel zo te zijn.
'Ik hoop dat-ie brandt in het diepste hellevuur', zegt de nachtelijke beller met overslaande stem. Het medium moet even schakelen na deze onverwachte ontboezeming, maar herpakt zich dan: 'Dat is zo. Ik zie dat hij vreselijke pijnen lijdt. Maar ik zie ook een lieve man. Die staat binnenkort voor je deur. Je reumatiek verdwijnt en er wordt een groot geldbedrag op je rekening gestort.' De vrouw huilt van geluk. Ze bedankt de horrorscooper en hangt op.

Meestal sukkelde ik na een paar van dat soort sessies blijmoedig in slaap. Maar het is voorbij. Vanaf nu moet ik naar de herhaling van Business Class van Harry Mens kijken om mijn slapeloosheid te bestrijden.

Meer berichten