Logo demaasenwaler.nl
Column Babbels

Babbels: Rammelaar

  Column

De kwestie Groene Heuvels werd afgelopen week weer eens besproken in de commissie algemene zaken. Burgemeester Bergman van Beuningen presenteerde daar een beloofde notitie over de toekomst van het park en het lot van de bewoners die moeten vertrekken.

Die notitie bestond echter uit een paar A4tjes waarmee onze law & order burgemeester haar voorgenomen ontruimingspraktijken wilde legitimeren. Geen woord over de toekomst van een halfleeg recreatiepark.

Bergman verdedigde haar besluit door het bestemmingsplan aan te halen. Het park is simpelweg bedoeld voor recreatie en niet voor permanente bewoning. Vervolgens moesten wethouder De Klein en Van Teffelen haar te hulp komen om het dossier te verdedigen. Zeer veelzeggend.

Duidelijk is dat recreatie niet werkt op de Groene Heuvels. Maar Bergman vindt van wel, want: "Kijk maar naar De Vierdaagse en Down The Rabbit Hole." Prima, en de andere 49 weken per jaar dan? Dat is dezelfde logica als de klimaatontkenner die na één sneeuwbui victorie kraait of meent dat één zwaluw heus wel zomer maakt.

Aperte lariekoek, toch vond 't gretig aftrek bij BN&M, VVD en CDA. De partijen probeerden om het hardst Bergman naar de mond te praten. VVD-fractievoorzitter Karin Janssen meende dat de mensen die hun woning uit moeten "in de regio vast wel iets kunnen vinden en dat het heus wel goed zou komen." Daar kan je als inwoner vast bijzonder veel mee als je op straat staat. BN&M schoof het probleem van de toekomst van het park voor zich uit, zoals ze dat bij ongeveer alle lastige onderwerpen doen en we weten waar dat toe leidt.

Het CDA had zoals gebruikelijk helemaal geen deugdelijk standpunt. Om dat te verbergen vond David Schaftenaar van die partij het nodig om PvdA'er Sijmen Versluijs de les te lezen. Best gedurfd, gezien 't feit dat Versluijs al wethouder was toen Schaftenaar nog in de wieg lag met een rammelaar die even hard rammelt als het beleid van Bergman.

Meer berichten