Logo demaasenwaler.nl
Foto: Wim van der Hoeven
Column Bas van der Hoeven

Happy Together

  Column

In januari begin ik te schrijven aan mijn derde musical voor de Bewaorsmiense. Jan Basten kwam met een tip voor het slotlied: Happy Together van de Turtels. Mooie suggestie, maar dat gaat 'm niet worden Jan. Voor mij is het nummer voorgoed verbonden aan een bizarre gebeurtenis. Toen ik met mijn tweede ex in de auto stapte na het ondertekenen van ons scheidingsconvenant, kwam het liedje op de autoradio:

Imagine me and you, I do.

I think about you day and night, it's only right.

To think about the girl you love and hold her tight.

So happy together.

We keken elkaar aan en zwegen.

We hadden net op het Brabantse kantoor van Easy Echtscheiding, een instelling die nog steeds leeft van echtbreuken, heel veel pagina's doorgenomen. In de tandenknarsende harmonie die verstandig uit elkaar gaan zo eigen is. We hadden na één gesprek alles op papier gezet. De verdeling van bezittingen, schulden en pensioenen. Ja, zelfs van de kinderen. We wisten al dat dat laatste overbodig zou zijn, het waren en zijn ónze kinderen, maar de wet vereist het nu eenmaal.

We woonden al niet meer onder een dak, maar hadden besloten met één auto naar de vestiging in Den Bosch te rijden. Belachelijk om apart te gaan, vonden we. De Turtles gingen door met zangzout strooien in scheidingswonden:

I can't see me lovin' nobody but you

for all my life.

When you're with me baby the sky is blue

for all my life.

Het begon te regenen, alsof de wolken ons wilden inpeperen dat ze allang niet meer roze waren. Ik zette de ruitenwissers aan en concentreerde me op de weg. Een lange, pijnlijke weg die leidde naar een beter leven voor ons allebei.

Happy apart.

Meer berichten