Logo demaasenwaler.nl
Column Babbels

Column Babbels: Visieloos

  Column

De VVD vormt in Beuningen een coalitie met BN&M en CDA, maar toont zich nu rondom de Asdonck wat onwillig. Daar hebben de andere twee partijen wat op gevonden. Ze roeptoeteren via de ambtenaren wat krachttermen als 'kapitaalvernietiging' en 'financiële positieversterking' in een nieuw raadsvoorstel en voilà: alle onwillige, rechts-liberale kikkers springen zo weer in de kruiwagen, althans dat hopen ze.

Het Asdonck terrein dient volgepropt te worden met peperdure appartementen, puur om de gemeentekas te spekken. Daar maken ze ook geen geheim van: 'De locatie Asdonck is een potentiele verdienlocatie (…) om de financiële positie van de gemeente Beuningen te versterken.'

Da's tegen het zere been van de oppositie, want de afspraak was dat de Asdonck ook voor sociale woningbouw bestemd was. Daar verdien je als gemeente niks aan, dus die deal is men gemakshalve vergeten. Maar erger nog: de Asdonck is domweg geen logische plek voor welke woningbouw dan ook.

Het leent zich juist bij uitstek voor een Multi Functionele Accommodatie, zeker omdat er zo in de toekomst een logische verbinding ontstaat met evenementen als Beuningen On Ice. Dat vond VVD-raadslid Paul ten Haaf ook. In april opperde hij dat we nog eens moeten onderzoeken of er toch beter geen gecombineerd dorpshuis, sporthal en zwembad kon komen.

Als oud-politieman duldt wethouder De Klein tegenspraak maar mondjesmaat, dus bedacht hij een handig uitmaaksel. Zo'n Multi Functionele Accommodatie zou zonde zijn van al het geld dat de gemeente al heeft geïnvesteerd in sporthal De Tinnegieter en dorpshuis de Lèghe Polder. Die kunnen nog wel vijftien jaar vooruit, 'dus alles nu dichtgooien zou kapitaalvernietiging zijn'.

Nee mijnheer De Klein: op de korte termijn cashen door te kiezen voor woningbouw om over pakweg tien jaar te ontdekken dat je geen plek meer hebt voor dat broodnodige MFA is pas volstrekt visieloze kapitaalvernietiging. Helaas is dit pijnlijk inherent aan dorpspolitiek: de wethouders met visie worden burgemeester, de rest blijft jarenlang zitten.

En niet voor niks.

Meer berichten