Logo demaasenwaler.nl
Column Babbels

Babbels

  Column

Inzending

Alleen de regio Maas en Waal heeft zich nog niet gemeld om het Eurovisiesongfestival te organiseren. Natuurlijk gaat Amsterdam uiteindelijk met die eer aan de haal, maar denk toch eens wat voor impuls het liedjesfestijn zou betekenen voor de regio Arnhem-Nijmegen.

Voor wie deze column voor het eerst leest: ja, ondergetekende is diehard Songfestivalfan en ja, de afgelopen Eurovisiedagen in Tel Aviv waren geweldig, zeker na die klinkende overwinning na 44 jaar wachten.

Er werd wat lacherig gereageerd toen Arnhem liet weten interesse te hebben in de organisatie. Maar waarom eigenlijk? Duitsland en luchthavens als Düsseldorf en Weeze liggen op een steenworp afstand. Er zijn voldoende faciliteiten om artiesten en pers te huisvesten en na al die mega-ultra-giga-piratenfestijnen kan het Gelredome hordes feestvierders aan. Ook Vitesse kan dat stadion best effe missen, dan werken ze de thuiswedstrijden gewoon af bij NEC. Komen daar ook weer eens eredivisieclubs langs, kan het idealer?

Sowieso is het toch van de zotte dat grotere evenementen bij voorbaat in de randstad gehouden moeten worden. Nederland is zoveel meer dan dat betonnen hart. Deze regio leent zich bij uitstek voor al die prachtige introductiefilmpjes die de kandidaten maken. En vooruit, als de presentatie een probleem is dan heb ik t.z.t. vast nog wel een gaatje in mijn agenda. Al was het maar om Jan Smit buiten de deur te houden.

Het is ook nog een mooie kans voor Maas & Waal om een graantje van alle PR en het toerisme mee te pikken. Misschien moeten de burgemeesters alvast een balletje opgooien. Een mooie klus voor waarnemend burgemeester Van Rhee, zeker nu ze wat langer in Druten blijft. Corry verlengt haar werkzaamheden om "de bestuurlijke fusie goed te geleiden". Lees hier: tot de gemeentelijke fusie met Wijchen aangekondigd kan worden.

Blijft de vraag wie Nederland in 2020 gaat vertegenwoordigen. We mogen er niet weer mee winnen, anders wordt het te duur. Weet iemand het internationale gebarentaalsymbool voor 'Snollebollekes'?

Lees ook

Meer berichten