Column Babbels

Column

D(r)eceptie

Ook in de laatste column van het jaar moet ik het over de problemen van Beuningen hebben. Niet dat men in West Maas en Waal of Druten geen sores heeft, maar daar pakken ze hun ellende tenminste zelf aan.

Zo is in West Maas en Waal de buurtbus gesneuveld, maar wethouder Ans Mol heeft al een alternatief op de rit gezet: project AutoMobiel. Vrijwillige hulpchauffeurs brengen je waar je moet zijn en dat voor 30 cent per kilometer.

Druten verloor een burgemeester, maar maakte van de nood een deugd door Corry van Rhee aan te stellen. Na West Maas en Waal, en Scherpenzeel kent ze het tijdelijk burgemeesterschap als geen ander. Een kordate carriere cougar als Corry lust dat Drutense mannencollege rauw.

Daar kan Beuningen nog wat van leren. Per 11 januari gaat daar oud-waarnemer Daphne Bergman officieel aan de slag als burgemeester. Reden voor een feestje… En dat vieren we in het gemeentehuis waar we volgens het persbericht allemaal "een handje mogen schudden" met de burgemeester.

Wat zijn dat voor kinderachtige teksten? Goed, ook laaggeletterden moeten het kunnen begrijpen, maar zelfs als je moeite met lezen hebt, ben je niet debiel! Wel debiel is de locatiekeus. Het gemeentehuis voor een welkomstreceptie is als een crematie in een discotheek. Je zit al snel in zak in as.

En waarom een receptie? Was liever met een bonte, bruisende feestavond gekomen waarin we onze nieuwe burgermoeder laten zien wat we in huis hebben. Maar nee, het wordt weer plichtmatig keuvelen met lauwe jus d'orange en flauwe hapjes in de kleurloze hal van dat nog steeds niet verbouwde gemeentehuis. Dat hele receptie idee zal wel weer uit de weinig creatieve koker van de mannen in het college gekomen zijn.

Des te meer reden voor een goed voornemen: in 2019 hebben we meer vrouwen als Ans Mol, Corry van Rhee en Daphne Bergman nodig. Dan komen we er wel. Veel goeds en gezondheid in 2019!

Door Patrick Huisman