Babbels

Column

Valse noot

Groen Links fractievoorzitter Houben zorgde tijdens de afgelopen gemeenteraad met een simpele vraag voor een schokkend antwoord. Hij wilde namelijk weten wanneer we een Beunings collegeprogramma konden verwachten.

Geen gekke vraag. Het college van Burgemeester en Wethouders is al een half jaar aan de macht, dan wil je zo langzamerhand toch eens weten wat ze verder van plan zijn.

Het enige dat er ligt, is een coalitieakkoord van 15 pagina's met zoveel vrijblijvende kreten dat het net zo goed blanco vellen konden zijn.

Wethouder De Klein mocht namens het college de vraag van Houben beantwoorden en legde de schuld uiteraard bij de oppositie. Het college had namelijk al die maanden gewacht op inbreng van de oppositiepartijen. Toen bleek dat er niets kwam, zijn ze in de zomervakantie toch zelf maar begonnen met schrijven, uiteraard teleurgesteld en bedroefd.

Wat een kul. Ten eerste was de oppositie lang niet zo nadrukkelijk uitgenodigd als De Klein suggereert. Daarbij: BN&M, VVD en CDA kunnen prima inschatten hoe hun rechtse coalitieplannen gaan vallen bij de linke oppositie.

Het collegeprogramma komt er dus 'binnenkort' aan. Het valt voor VVD en CDA te hopen dat ze er wat minder bekaaid vanaf komen dan in het coalitieakkoord dat grotendeels bestond uit het verkiezingsprogramma van Beuningen Nu & Morgen. Frans Houben merkte dit ook op en toen waren de rapen gaar.

VVD'er Paul ten Haaf vuurde terug dat Groen Links ook wel met zo weinig inbreng tevreden was geweest als ze maar in het college hadden mogen zitten. Oftewel, wat je zegt ben je zelluf… en Frans Houben is alleen maar jaloers.

De Beuningse VVD laat zich op deze manier wel erg kennen én Ten Haaf geeft indirect toe dat zijn partij er inderdaad niet zo toe doet. Altijd goed als je jezelf op waarde kunt schatten, hoe weinig 't ook is. Zie je Paul, valsheid kun je echt beter aan columnisten overlaten.

Door Patrick Huisman