Marktwerking

Column

Weet u nog dat ik een column of drie terug ageerde tegen de motiemarkt van D66 Beuningen? Blijkbaar nam u me érg serieus, want sindsdien hebben ze pas één aanmelding gehad.

Voor wie het niet meer weet: een motiemarkt is simpel gezegd een laagdrempelige manier voor burgers om een goed idee rechtstreeks aan raadsleden voor te leggen. Hoe? Door een kraampje te huren op de markt en er mee te leuren. Raadsleden komen dan gezellig snuffelen op deze rommelmarkt en als ze wat interessants treffen, kan het uiteindelijk als motie in de gemeenteraad komen.

Maar blijkbaar gaat 't zo perfect in de gemeente dat maar één groep een verbeterpuntje heeft. Opvallend, want ik ken wel wat mensen die kunnen aanschuiven.

Wat dacht je van de klankbordgroepen Winssen en Ewijk? De gemeente riep hen ook op met plannen en voorstellen te komen... en daar is nul komma niks van gerealiseerd!

Ik zou weleens van de raadsleden willen weten waarom ze me klank voor dank gaven voor al dat harde werk.
Wijkagenten zijn ook op hun plek op de motiemarkt. Letterlijk en figuurlijk, want de markt wordt gehouden in het gemeentehuis en laat dat nou toevallig de 'nieuwe' werkplek van de Beuningse politie zijn!

Na jaren in een echt politiegebouw te hebben gezeten, is de lokale gendarmerie gedegradeerd tot een opgewaardeerd bezemhok. Ik zou me als diender afvragen of de gemeenteraad daar verstandig aan doet.

Tot slot kan ook de gehele Beuningse jeugd wel een kraampje gebruiken. Liefst met dak, want ze hebben geen jeugdhonk meer. Door slecht georganiseerd gemeentebeleid is het oude al dicht en 't nieuwe nog lang niet open. Ik zou als puber zijnde verhaal gaan halen. En als ze niet luisteren schijnt treitervloggen ook nog weleens te helpen met het krijgen van een buurthuis.

Wie na dit stuk ineens een briljante ingeving heeft, kan zich nog aanmelden voor de motiemarkt tot komende maandag 3 oktober. Gewoon een mailtje sturen naar griffie@beuningen.nl


Dhr. E. van Wijk