Winnaars Kindergemeenteraad West Maas en Waal 2022.
Winnaars Kindergemeenteraad West Maas en Waal 2022. Foto: Reinier Jansen

Winnaars Kindergemeenteraad organisatie activiteitenmiddagen

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Kinderen van basisschool De Oversteek uit Dreumel organiseren van 19 tot en met 23 juni sportactiviteiten in de gemeentelijke beweegtuinen. De activiteiten zijn speciaal gericht op 60-plussers. De leerlingen en docenten zorgen voor de begeleiding.

Basisschool De Oversteek kreeg vorig jaar met het plan ‘Verbeteren van de beweegtuinen’ de meeste stemmen tijdens de Kindergemeenteraad. Nu wordt dit plan uitgevoerd. 

Data en locaties
De sportactiviteiten vinden plaats op de volgende data en locaties:
- Dinsdag 20 juni van 13.15 tot 14.15 uur in de beweegtuin van Wamel (Dorpsstraat, naast Vrijetijdscentrum)
- Donderdag 22 juni van 13.15 tot 14.15 uur in de beweegtuin van Alphen (Schoolstraat, tegenover basisschool Marienhof)
- Vrijdag 23 juni van 13.15 tot 14.15 uur in de beweegtuin van Dreumel (Nieuwstraat, achter basisschool De Oversteek)

Tijdens de activiteit leggen de basisschoolleerlingen uit hoe je het beste gebruik maakt van de toestellen in de beweegtuinen. Deelnemers worden uitgedaagd om ook na afloop van de activiteitenweek vaker gebruik te maken van beweegtuinen. Aanmelden voor de activiteiten is niet nodig. 

Burgemeester Vincent van Neerbos: ‘Het blijft altijd mooi dat zo’n plan, dat de kinderen zelf bedacht hebben, uitgevoerd wordt. Dit plan past ook zo goed bij het thema ‘zorg voor elkaar, iedereen doet mee’ van de Kindergemeenteraad. Uiteraard ga ik een kijkje nemen.’ Ook wethouder Rob Reuvers bezoekt een activiteitenmiddag. 

Kindergemeenteraad
Op donderdag 10 november 2022 organiseerde de gemeente in samenwerking met ProDemos - Huis voor democratie en rechtsstaat - de Kindergemeenteraad 2022. Tijdens een spannende raadsvergadering werd het plan van basisschool De Oversteek uit Dreumel als winnend project gekozen. In overleg met de basisschool, Actief Maas en Waal en de gemeente zijn afspraken gemaakt over het uitvoeren van het plan.

Toeristische bewegwijzering
Met de uitvoering van het plan ‘Verbeteren van de beweegtuinen’ is ook geïnvesteerd in de zichtbaarheid van de beweegtuinen. De beweegtuinen zijn nog makkelijker te vinden dankzij de toeristische bewegwijzering (bruine borden) in Wamel, Alphen en Dreumel.