Dickens Festijn Druten in 2019.
Dickens Festijn Druten in 2019. Foto: Vincent Schoutsen

Victoriaanse sferen tijdens Dickens Festijn deze zondag

Algemeen

DRUTEN - Op zondag 11 december herleeft een Engelse stad uit de negentiende eeuw in volle glorie tijdens het jaarlijkse Dickens Festijn. Honderden personages uit de beroemde boeken van de Engelse schrijver Charles Dickens komen die dag tot leven in het historische centrum van Druten. Straten bedekt met stro en gevuld met heerlijk geurende kerstbomen zorgen ervoor dat bezoekers helemaal worden ondergedompeld in de sfeer van het Victoriaanse tijdperk.

Bezoekers van het Dickens Festijn in Druten worden getrakteerd op schilderachtige Dickens-taferelen, indrukwekkende straattheateracts, koren en muziekgroepen, bourgondische horecapunten, nostalgische kinderspelen, een knusse kerstfair, verteltheater, miniconcerten, ambachten, knisperende kampvuren, een nostalgische kermis en een stadsomroeper.

Parades
Het Dickens Festijn start en sluit traditiegetrouw met een sfeervolle ochtend- en avondparade, die door verschillende zang- en muziekgroepen wordt opgeluisterd. Iedereen is van harte welkom om, bij voorkeur in Dickens-kleding, mee te lopen. De ochtendparade start om 10.45 uur bij het Heilig Hartbeeld op de hoek van de Kattenburg en Ambtshuisstraat en eindigt op de Markt bij de schaatsbaan. De avondparade start om 16.30 uur ter hoogte van de winkel van Rick Sports en eindigt met een schaats-act op de ijsbaan.

Entree
De entree tot het Dickens Festijn in Druten bedraagt 4 euro per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar mogen het evenement gratis bezoeken.
Tot en met zaterdag 10 december zijn de entreekaarten in de voorverkoop verkrijgbaar bij Plus Lenssen Druten.