René, Jeroen, Theo en Tonnie.
René, Jeroen, Theo en Tonnie. Foto: John van Gelder

De buurtsuper van Tonnie Janssen in Afferden blijft open

Algemeen

AFFERDEN - Al sinds 4 december 1981 runnen Wilma en Tonnie Janssen de slagerij en vanaf 2011 ook de buurtsuper aan het Koningsplein in Afferden. Vanwege leeftijd (73 jaar) en de mindere gezondheid van Tonnie zou de winkel, nu bekend als de Dagwinkel, sluiten per 1 oktober. Maar, de inzet van meerdere mensen in Afferden heeft ertoe geleid dat er een nieuwe bedrijfsleider is gevonden en de winkel open kan blijven. En dat is fantastisch nieuws voor Afferden.

Het was een lange zoektocht naar een geschikte man of vrouw om de winkel van Janssen over te nemen. Tot voor kort leek alles erop dat die zoektocht niet zou slagen, en in Afferden werd er al van uitgegaan dat het per 1 oktober aanstaande over en uit was met deze winkel.
Maar het was met name Jeroen Driessen die zich, samen met Theo van Dinteren, niet bij deze uitkomst wilde neerleggen. Hij had de tijd en de energie én de contacten om uiteindelijk dan toch die beoogde opvolger te vinden in de persoon van René van den Broek uit Winssen. René is 58 jaar en heeft onder meer gewerkt bij C1000 in Lienden en later bij Jumbo in Druten. Na diens vakantie gaat hij op 17 oktober aanstaande aan de slag.

Jeroen en Theo nemen de Dagwinkel over van Tonnie Janssen en de nieuwe bedrijfsleider komt bij hen in dienst. Het huidige personeel blijft gedeeltelijk. En ook huidig eigenaar Tonnie Janssen blijft nog een klein deel van de week betrokken bij de zaak. ‘Dat is fijn voor Tonnie én voor de winkel’, aldus Theo van Dinteren. De winkel zal tussen 1 en 17 oktober (misschien beperkt) open zijn. Daarna zal er waarschijnlijk gemoderniseerd gaan worden, vindt er een restyling plaats en wellicht op termijn een grotere verbouwing. Er staat dus nog heel veel te gebeuren.

Crowdfunding
Er zijn ook plannen om een crowdfunding op te zetten. Daarover wordt binnenkort meer bekendgemaakt. Theo: ‘Dat heeft een tweeledig doel. De mensen uit Afferden betrekken bij de winkel, en geld bij elkaar krijgen om de winkel en het assortiment te moderniseren, de website te vernieuwen en indien mogelijk de bestelbus en de barbecues met toebehoren te vernieuwen. Er zijn nog veel plannen om uit te werken’. Vooralsnog is echter het belangrijkste bereikt en dat is dat deze voorziening behouden blijft voor Afferden.

Door Elly Bruns