Jessica van der Mast
Jessica van der Mast Foto: Jessica van der Mast

Expositie Jessica van der Mast

Cultuur

BENEDEN-LEEUWEN - Als onderdeel van haar 3-jarige opleiding Fotografie bij Fotoschool Statief exposeert Jessica van der Mast in de maanden juli, augustus en september in het gemeentehuis van West Maas en Waal in Beneden-Leeuwen. De geëxposeerde werken zijn tijdens haar opleiding gemaakt.

Jessica woont sinds 2017 in Boven-Leeuwen. Daarvoor heeft zij in- en nabij Utrecht gewoond. 

De interesse voor kunst en vastleggen ervan zit in haar genen. Beide opa’s en ook haar moeder schilderden en tekenden. Haar vader was vroeger -niet officieel- persfotograaf voor de Luchtmacht en zo doende werd hij vaak ingezet als fotograaf. Ook als hobby fotografeerde en ontwikkelde hij zelf zijn foto’s.

Kunstzinnige foto’s
Zelf vindt zij het maken van kunstzinnige foto’s het leukste. Foto’s waarbij de kijker zich afvraagt hoe de foto tot stand is gekomen. Dit laat haar Peony Flowers serie van het 1ste jaar examen al zien. Haar eindserie van het 3de jaar Smokey Flowers is een serie van bloemen gecombineerd met wierrook.

Expositie in gemeentehuis
Verder zijn er diverse foto’s te zien met veel kleur, maar ook een zwart-wit collage Nuances die zij voor haar 2de jaars examen in opdracht van Bram Kloos maakte. Hierop zijn 9 abstracte beelden gefotografeerd die elkaar versterken. Een echte eyecatcher is de ‘Jongen met de Airpod’. Een eigentijdse versie van Johannes Vermeer ‘Meisje met de Parel’.

‘Boveneindse Rakkers’
Ook heeft Jessica een doorlopend project: ‘Boveneindse Rakkers’. Waarin zij wil proberen alle honden uit Boven-Leeuwen te fotograferen. Heeft u een hond en woont u in Boven-Leeuwen? Meld u dan aan bij Jessica.

Tot eind september is de expositie van Jessica van der Mast te zien in het gemeentehuis van West Maas en Waal, Dijkstraat 11 in Beneden-Leeuwen. Op maandag tussen 08.30 uur – 19.00 uur, op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 8.30 uur – 16.30 uur en op vrijdag tussen 08.30 uur – 13.00 uur.